Топполицай разкри зловеща истина: Вижте защо в България мафиотите не могат да бъдат хванати!

Организираната престъпност у нас е политизирана, затова и трудно могат да се разкрият големите престъпления. Опънат е огромен политически чадър над мафиотите и никой не може да ги докосне с пръст.

Това заяви пред БНР бившият директор на ЦСБОП Тихомир Стойчев. Според него, ако полицията не стане независима, ако не се разчупи този модел на пълен контрол и тотална зависимост, то колкото и служби „Антикорупция“ да бъдат гласувани, колкото и чиновници да бъдат назначени, никаква корупционна схема няма да може да бъде разбита и „едни пари“ ще отиват за заплати за замазване на очите на обществото, но дейност няма да се развива.

През последните 20 години виждам как българската олигархия назначава с помощта на управляващите свои хора като шефове на различни служби в МВР, че и начело на цялото вътрешно министерства. За тези места не се изисква професионализъм, а просто да бъдеш човек на някого от силните на деня. За часове могат да те издигнат като с катапулт от някое местно управление направо на върха. Тези хора имат определена роля и тя не е борба с престъпността. А каква е тази роля, всеки може да си отговори сам.

В момента у нас престъпността продължаваме да я делим упорито на битова и детска престъпност и да се занимаваме предимно с нея. Много рядко се говори за организираната престъпност, която е най-голяма и най-страшна. Толкова страшна, че се слива с мафията по целия свят, а оттам и с тероризма, хвърли бомбата Тихомир Стойчев.

Пране на пари, канали на наркотици и скъпоценности, криене на милиарди в чужди банки, това никой не го разследва и само от време на време се споменава в някой международен доклад. А фактите минават и заминават и дори прокуратурата не се самосезира. .. Трябва нещо да се промени, но то зависи от хората. Не от депутатите, защото те са слуги на партиите, а от народа. Докато той не каже не – пипалата на мафията у нас ще са навсякъде.

Сами виждате, че няма уловен и съден мафиот от голям калибър, че не могат /или не искат/ да се разкрият знакови престъпления, че често се арестуват клошари, или неадекватни хора за нещо, извършено от съвсем други. Че народът съзнателно се заблуждава, че полицията работи, а тя лови предимно кокошкарите. Или самодейните престъпници, които не си плащат, където трябва.

Едните „Нагли“ бяха заловени, защото се смени властта. Сега обаче излизат други на хоризонта, които отлично копират почерка им, каза топполицаят по повод отвличането на Адриан Златков.

Това поставя два въпроса – дали „мозъкът“ на организацията на онези отвличания наистина е прибран на топло, или просто отново е вкарана същата схема, с която някой изключително добре е запознат, пита Стойчев. Дори да е имитация, то те ще продължат да правят това. Може и да има арестувани, но не съм сигурен, че ще са истинските организатори.

Престъпността е социално явление, но то се използва от някои хора. Не се търсят политически, икономически и социални решения, а просто се маркира дейност.

И докато у нас олигархията чрез партиите се е внедрила във всички системи и управлява и полицията, няма и не можем да се борим срещу мафията, категоричен е Стойчев.

А ние просто не знаем как би могло да се случи нещо подобно по мирен път.

Партиите са обвили България като октопод, а олигарсите богатеят без значение кой управлява. Което означава, че те дърпат конците на партиите.

Тогава да си внесем правителство ли?

От извънземни?

Или поне да поканим Орбан да ни осинови.

Има и трети начин, но на 11 септември се доказа, че той не работи. В България и засега…

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*