Арестуваният кмет от ГЕРБ плати 250 000 лева гаранция със заплата от… 1000 лева! + Потресаващи разкрития от обиска в дома му:

250 000 лева в брой плати скандалният кмет на Септември Марин Рачев от ГЕРБ, за да излезе под гаранция, след като беше арестуван за откраднати 13 млн. лева от общината. Официалната заплата на градоначалника пък е само 1 000 лева! Е, откъде тогава извади четвърт милион кеш, за да излезе от ареста?

Срещу Марин Рачев от ГЕРБ ще бъдат повдигнати две обвинения – за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни за общината сделки. От прокуратурата разкриха, че всички обществени поръчки в Септември се печелили от фирми, държани официално от роднини на кмета. Рачев си имал и свой доверен човек в общината, който подправял документите така, че да печелят обществените търгове винаги въпросните фирми.

Още по- фрапантен обаче е фактът, че в дома на Марин Рачев са открити документи от ДАНС, свързани с купуване и продаване на гласове в цялата Пазарджишка област за последните местни избори. От прокуратурата смятат, че той е получавал информация за готвени полицейски акции. Дори прилежно си бил записал какво трябва да отговаря на различни въпроси, в случай, че го арестуват. Полицията е открила също и тефтер, в който крадливия кмет прилежно си е записвал сумите, които прибира от всяка обществена поръчка, усвоена от фирмите му.

Марин Рачев плати 250 бона, за да излезе под гаранция

В същото време, ромските протести в подкрепа на крадливия градоначалник стават все по- куриозни. Мургавите поддръжници на Марин Рачев заявиха, че събират пари, за да платят колосалната гаранция от 250 бона.

Скандалният кмет към момента е под домашен арест. Оказа се, че няма нужда никой да му събира пари за гаранцията, защото той си има достатъчно да плати не само нея, но и още хиляда такива гаранции.
Междувременно, от прокуратурата разкриха, че са засипани със сигнали от цялата страна срещу кметове на ГЕРБ. Тепърва се очакват още много зрелищни арести, като този на Марин Рачев, и още по- фрапиращи разкрития за злоупотреби с власт.

В същото време, Бойко Борисов продължава да натяква, че корупция нямало. Но пък и не коментира последния доклад на ЕК, в който се констатира, че няма напредък нито в правосъдната реформа, нито в борбата с корупцията.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Да се внушава, че само кметове на ГЕРБ крадат, е тъпо, щото всички са маскари и това не е откритие на Алековия герой, а обективната истина. Знаят ги много добре и са наясно кой какво краде, просто го погват когато не се отчете както трябва. Щото по крадливата верига има цяла екосистема от паразити – от най-дребния кърлеж до тиранозавър рекс. Как България няма да е опоскана и от самолета тук там да се виждат някакви издъхващи, примигващи светлинки. Толкова много селски тарикати има, че земята се задъхва вече. Под колкото и килими да замитат лайната, те са толкова големи и миризливи, че дори атмосферата вече е отровна и трябва да се ходи с маска. Алчността е епидемична и е изтребила всякакви нормални форми на живот. Нищо читаво не може да оцелее в тая среда от бандити и подлогите им, политическа проста паплач и всякакви пълзящи гадини от всички джендъри.
    Платен протест в защита на крадльото и хоп…пускат го под гаранция, за която трябва всъщност да го питат от къде е и да не я приемат, ако имаше нещо нормално в съдебната ни система, а не на тате и на бати курветата и келешите. Едно телефонче отгоре и са готови да пуснат Джак изкормвача под гаранция. Морал, чест принципи, достойнство, справедливост…забравете, забравете…Имаш ли такива вредни ‘добавки’ не само, че няма да прогресираш, ами ще те забият в най-последната глуха и ще ти стъжнят животеца.
    „Хубавата“ новина е, че краят е близо.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*