За 7 месеца – 4- ма внезапно починали бг. бизнесмени! Вижте какво се случва с наследството им за над 1 млдр.лева:

Само за 7 месеца се споминаха четирима от топ- милионерите на България. И четиримата бяха покосени от внезапна смърт, като при някои причините все още остават неизвестни. Активите им общо надхвърлят 1 млрд. лева. Ще съумеят ли наследниците им да ги задържат, или както често се случва, насметните богатства на покойните изведнъж ще започнат да се топят скоростно, докато не остане нищо? 

На 17 май 2017 г. почина босът на „Асарел- Медет“ Лъчезар Цоцорков. Той беше сред най- известните родни бизнесмени. Приживе дори беше награден с орден „Стара планина“ – първа степен. Като специалист в областта на минното дело, участваше в редица международни организации. Наследството му се оценява на няколко стотин милиона лева.

На 19 ноември 2017 г. издъхна 56- годишният бос на „Петрол“ Денис Ершов. Той беше сред първите чуждестранни бизнесмени, които дойдоха в България след промените. Не е ясно какво се случва с огромното му наследство. Но вдовицата му започна да разпродава семейните ценности.

Петър Христов беше разстрелят показно преди месец

На 9 януари т.г. пък показно беше разстрелян търновският мултимилионер Петър Христов. Най- известното му предприятие беше „Лактима“. През последните години бизнесът му обаче разчитал изцяло на държавни поръчки, които с лекота получавал, заради близките си връзки с властта. За 5 години получил 50 млн. лева по този начин. Какво ще се случи сега с бизнеса му, не е ясно.

Преди два дни внезапно почина и предприемачът Стефан Шарлопов – един от първите родни милионери на демокрацията. Освен мажоритарен собственик в няколко фирми, той притежаваше огромна верига от хотели. Луксозното ваканционно селище „Созополис“ – един от последните му проекти, обаче му докара много проблеми. Шарлопов дължи огромни суми на няколко банки заради вип- градчето на родното Черноморие. Най- голямата му дъщеря – Ева, от известно време ръководеше част от бизнеса на „Шарлопов груп“. Бизнемът починал в съня си. До момента не е известно да е имал сериозни здравословни проблеми.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*