„Честното“ лице на ГЕРБ Делян Добрев ИЗЛЪГА за американските централи! Договорите им НЯМА да се прекратяват!

„Прекратяваме договорите на американците електроцентрали“, помпозно обяви скандалният депутат Делян Добрев, който е председател на Комисията по енергетика в парламента. Часове по- късно обаче информацията беше категорично опровергана от министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Ако се чудите какво прави още в парламента Делян Добрев, след като съдът обяви, че той незаконно продължава да изпълнява длъжността народен представител, отговорът е съвсем кратък и ясен: Отказа да напусне. Въпреки категоричното становище на Конституционния съд, че Добрев е депутат в разрез със законите на страната. От ГЕРБ обаче заявиха, че няма да се съобразят с решението на съда.

И Делян Добрев най- нагло продължава да се развява като депутат в Народното събрание. Че дори си остана и председател на парламентарна комисия. Но, както каза Елена Йончева, която разкри как родата му е откраднала 50 млн. лева от обществени поръчки в Хасково: „Нека стои в парламента, за да се види честното лице на ГЕРБ“.

Думите й се оказаха пророчески. Само няколко дни по- късно, Делян Добрев най- нагло излъга, в качеството си на председател на енергийната комисия в парламента, че страната ни прекратява договорите на американските електроцентрали.

Явно плоската лъжа е целяла да е един вид позитивен пиар за скандалния депутат, прочул се с роднинската крадлива схема „Кумгейт“. Едва ли е случайно, че именно той съобщи „благата вест“.

Но щеше да е хубаво, ако беше и вярно. А то изобщо не е. Само няколко часа след помпозното обявление на Делян Добрев, министър Теменужка Петкова побърза да го опровергае: „Не е пристигало подобно становище от ЕК. Така че няма как да прекратим договорите на американските централи“, заяви министърката.

Пък и замислете се: Как така ще изхвърлим братята янки на своя глава? Нали ще трябва да им платим милиони неустойки? Пък и правителството на ГЕРБ е на пряко подчинение на Вашингтон, а България е колония на САЩ. Така че нямам как да се прекратят договори с американски фирми просто ей така.

За излъганите и за кратко обнадеждени българи, които тъкмо се зарадваха, че сметките за ток ще намалеят главоломно – по една чаша студена вода. В случай, че изобщо са разбрали за опровержението на министъра на енергетиката, тъй като то не беше така шумно рекламирано из медиите на властта, както гръмката лъжа на Делян Добрев.

Да, Елена Йончева се оказа напълно права. Ето това е честното лице на ГЕРБ: Затънал до шия в корупция, държи се на единия депутатски имунитет, за да не стане на момента подсъдим. Лъже най- нагло и безочливо, без даже да трепне, като знае много добре, че и тази му лъжа набързо ще лъсне. Както роднинските му далавери за 50 млн. лева в Хасково.

Да, Делян Добрев е символ на вече почти 10-годишното управление на ГЕРБ. И неслучайно, колкото и да къткат брюкселци Бойко Борисов, мониторинговият доклад на ЕК върху правосъдната ни система и корупцията вече 10 години е един и същ: НЯМА НАПРЕДЪК!

Това са думи на шефката на ЕК Ингеборг Гресле, която следи и отговаря за съдебните реформи и борбата с корупцията в България и Румъния. А точните думи на евро-чиновничката са: И на сън да ме бутната, знам какво пише в доклада за България: НЯМА НАПРЕДЪК!

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*