Официално: ВЛАДИМИР ПУТИН ИДВА В БЪЛГАРИЯ по покана на Румен Радев! Бойко Борисов и Брюксел са в шах!

Руският президент Владимир Путин ще посети България през 2018 г. по покана на държавния ни глава Румен Радев! Сензационната новина беше съобщена от руския посланик у нас Анатолий Макаров.

„Има официална покана от страна на президента на Република България Румен Радев към руския президент Владимир Путин. Поканата беше отправена още през лятото и важи за цялата юбилейна година, когато България отбелязва кръгла годишнина от Руско- турската освободителна война. След изборите на 18 март в Русия, ще бъде съгласувана дата за това посещение“, заяви Негово превъзходителство Анатолий Макаров. За 3 март пък в България пристига руският патриарх Кирил, който ще отслужи празнични литургии на връх Шипка и в Катедралния храм „Александър Невски“. Главата на руската православна църква пристига у нас по покана на българския патриарх Неофит.

От друга страна, под натиска на Брюксел, България ще бъде домакин на среща между турския президент Реджеп Ердоган и лидерите на няколко западни държави. Датата на събитието вече е официално потвърдена – 26 март! А Бойко Борисов със задоволство се похвали с „големия“ успех на външната си политика.

Президентът Румен Радев пък яростно разкритикува Премиера, че научил за посещението на Ердоган в България… от медиите. От администрацията на Борисов дори не си направили труда да го уведомят и да поискат мнението му. Но така е, когато заповедта идва директно от Брюксел.

Гостът на Бойко Борисов и Меркел

Добре е да се замислим що за съюзник ни е Запада. Вашингтон и Брюксел не уважават историята ни, нито суверенитета ни… и дори не се съобразяват с Националния ни празник. Защо й е на Меркел да се среща с Ердоган точно в България и точно в месеца, когато празнуваме юбилей  от освобождението си от турско иго? Да си го беше поканила в Германия. Едва ли е грешка. Просто е унизително и провокативно отношение – като към слуга и роб, който искаш в още по-голяма степен да подчиниш и пречупиш.За това западняшко отношение към нас можем да благодарим единствено на помиярската политика, която Бойко Борисов и ГЕРБ водят.

Добре, че поне президентът Радев и Православната ни църква се погрижиха българите да не бъдат тотално смачкани навръх 140- тата годишнина от Освобождението от турско робство. Още миналата година Румен Радев покани руския си колега Владимир Путин по повод общия ни празник. Но месеци наред от Кремъл не коментираха поканата изобщо.

Последната визита на Владимир Путин у нас беше през 2008 г. Затова било крайно време за ново посещение и отдаване на почит към общата ни история, разкри посланик Макаров.

А дебелашката шега на Бойко Борисов за избора на Путин за президент, се приема с чувство за хумор в Кремъл. Селският майтап, че човек не можел да избира две неща – родителите си и руския президент, звучат затрогващо нелепо, когато идват от устата на някой като Бойко Борисов – който е захапал властовия кокал и не го пуска вече 15 години, колкото и самият Владимир Путин. Приликите обаче свършват дотук! Защото за разлика от руския президент, нашенският Ганьо Борисов може да се похвали с абсолютно никакви успехи – нито във вътрешната, нито във външната политика.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*