Татяна Дончева изобличи лъжите на Бойко Борисов за продажбата на ЧЕЗ! Разкри и коя е Гинка Върбакова:

Татяна Дончева направи разтърсващ коментар за скандалната продажба на активите на ЧЕЗ у нас на пазарджишката фирма на Гинка Върбакова.

„Тази сделка е сключена със съгласието на Бойко Борисов. Спирането на такава сделка ще предизвика тежък конфликт между Борисов, Пеевски и Доган“, категорична е Дончева.

Премиерът усилено твърди, че не знаел за сделката. Енергийният министър в оставка Теменужка Петкова също не знаела. И двамата се оправдават, че било бизнес между частни фирми, в който държавата не можело да се меси. Тъй като ЧЕЗ е собственост на чешката държава, сделката се сключвала според тамошното законодателство.

Няма как обаче премиерът и енергийният ни министър да не са знаели за продажбата, както и че се очертава купувачът да е анонимната бутафорна фирмичка на Гинка Върбакова „Интерком България“. По време на посещението на чешкия премиер у нас Андрей Бабиш, той информирал българския си колега за хода на сделката. И двамата изразили учудването си от отпадането от търга на най- сериозния кандидат за купуването на активите на ЧЕЗ- чешката компания „Енерго Про“.

Въобще не е вярно, че държавата не може нищо да направи, категорични са редица енергийни експерти. КЕВР биха могли да откажат да дадат лиценза на Гинкината „Интерком България“, ако фирмата не изглежда достатъчно сериозна и надеждна. Друг е въпросът, че явно държавата, в лицето на ГЕРБ и Бойко Борисов, няма абсолютно никакво намерение да спира сделката. А от КЕВР едва ли ще направят нещо по- различно от това да се съобразят с волята на управляващите.

„Създадох Интерком България специално за сделката с ЧЕЗ“, изтърси по време на първото си тв. интервю Гинка Върбакова. Е как може фирма, създадена няколко месеца преди търга, да е достатъчно надеждна, че да управлява разумно най- голямата енергопреносна мрежа у нас?

Гинка Върбакова: Не съм подставено лице!

А Гинка не само, че не е надеждна, но дори за момента няма парите да плати сделката. Активите на пазарджишката фирма са 50 000 лева. Но Върбакова очаквала да получи стотици милиони от „международна банка“, чието име засега не можела да спомене. Оказа се обаче, че „международната банка“ на Гинка, се състои от няколко офшорни фирми. Част, от които, разследвани за укриване на данъци от международната „Панамски досиета“.

„Коэя обаче е самата Гинка Върбакова? Вчера чух да казва, че е много обидена. Гинка дори не е от Пазарджик, а от Стамболийски. Баща й е щатен комсомолски работник“, разкри още Татяна Дончева.

Най- важният въпрос обаче е, как така най- голямата енергопреносната мрежа се оказа 100 % собственост на чуждестранната фирма ЧЕЗ.

Припомняме, че през 2005 г. 67 % от държавните дялове в региона бяха продадени на чешката компания. Сделката беше осъществена от правителството на Симеон Сакскобургготски. През 2009 г., държавата продаде и останалите й 33 % на ЧЕЗ. Тази продажба беше осъществена от първото правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ.

Така че, циркаджийските номера на премиера, че не знаел, не разбирал и не можел да се меси, са напълно безпредметни. И още по- лошо – чиста лъжа! Борисов отново се опита да прехвърли отговорността върху БСП, като най- нахално излъга, че те продали държавните дялове на ЧЕЗ. Което е най-безочлива и нагла лъжа. А че покупката на „ЧЕЗ-България“ е лична бизнес сделка на Бойко Борисов не се и съмнявайте.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Дончева ВИЕ сте истинска бьлгарка комунист която милее за благото на народа ни и се борите да оцелее името на Бьлгария на световната карта когато световната сила американските евреи искат да Я заличат чрез продажните;вулгари;които са в момента в правителството благодарение на по горе споменатата сила.Умишлено се дьржи народьт ни в бедност и страх за да не може да надигне глава!!Дано сьдбата ви е такава че да застанете начело на президентска БьЛГАРИЯ !!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*