Официално от Чехия: Ето кои са бг. банките, които финансират Гинка Върбакова за сделката с ЧЕЗ! + Вижте Как Гинка ще изплаща кредитите за 500 млн. лева?

Гинка Върбакова: Не съм подставено лице!

„Как фирма без никакъв опит и история получава банкови гаранции и защо не се съобщават имената на банките, които ще отпуснат над 320 млн. евро на новоизлюпената пазарджишка компания „Инерком България“ на Гинка Върбакова, за да купи активите на ЧЕЗ в България“. Това попита вчера президентът Румен Радев правителството по повод скандалната сделка.

Не се намери нито една българска институция, която да отговори на логичните въпроси на държавния глава. Може би, защото са на подчинение на правителството и на управляващата партия ГЕРБ.

На въпросите на Президента Радев отговориха от Чехия. А информацията дойде лично от пиара на ЧЕЗ Ладислав Крших„Разполагаме с писмо от Българската банка за развитие, в което тя декларира, че подкрепя „Инерком“ за рефинансиране на заема към ЕБВР (Европейска банка за възстановяване и развитие)“, заяви пиарът на ЧЕЗ. И приложи документи, според които Българската банка за развитие е заявила, че ще отпусне 65 млн. евро на пазарджишката фирма. От банката първоначално отрекоха, че ще финансират сделката за ЧЕЗ. А после замълчаха, защото документите на пиара на чешката компания твърдят точно обратното.

„Българска банка за развитие“ е с основен акционер – Република България (99,9%)

Оказа се още обаче, че парични заеми на Гинкината фирма са обещали да отпуснат още две български банки: Уникредит Булбанк – 180 млн. евро, както и „Първа Инвестиционна банка“ – 80 млн. евро. Това пък съобщи чешкият вестник „Лидове новини“. Няколко журналистически разследвания сочат, че сред „финансистите“ на пазарджишката „Инерком“ са и две офшорни фирми, разследвани за данъчни престъпления.

Сега обаче идва най- интересната част от скандалната сделка: Как бутафорната фирмичка „Инерком България“ на Гинка Върбакова ще обслужва огромните кредити, които възлизат на над половин милиард лева?

Гинка Върбакова: Не съм подставено лице!

Само лихвите по тези кредити възлизат на 50 млн. лева годишно, коментират експерти. Единственият начин Гинка да си обслужва борчовете е като вдигне цената на тока за потребителитеТ.е., всички ние ще изплащаме чутовната далавера, дирижирана от ГЕРБ и Бойко Борисов, за да могат няколко политици и бизнесмени, както и една бизнесдама, да си напълнят гушите! За тях е изгодно отвсякъде! А за нас – да му мислим!

Но дори при тези нови данни от регулатора КЕВР пак вдигат рамене и упорито отказват да се възпротивят на мафиотската сделка. Както досега, умишлено отказват да спрат сделката между Гинка и ЧЕЗ. Президент, опозиция и енергийни експерти извън ГЕРБ казват и призовават КЕВР да си свърши работата. Но от КЕВР не искат, защото са зависими от ГЕРБ!

Правителството също категорично отказва да вземе каквито и да е мерки, но те, както стана ясно, са заинтересована страна по сделката. А Бойко Борисов категорично отказва дасе яви в парламента, за да обясни пред целокупния народ какво точно се случва. Партиите от управляващата коалиция (ГЕРБ, „Воля“ на Марешки и Патриотите ) гласуваха с „против“ министър- председателя да дойде в Народното събрание и да отговори на въпросите по чутовния скандал. А от ДПС отново се „въздържаха“.

Колкото и да се крие и скатава премиерът Борисов обаче, проблемът е на лице. Скандалът е космически. И този път няма да успее да се измъкне по терлички.

Вчера Бойко Борисов видимо си изпусна нервите и се тросна, че някой му прави „номера“ и „клати“ правителството. Заяви, че оставка няма да подаде – преди някой дори да му я е поискал. И се закани, че щял да гони до дупка „гадовете“, които клатят правителството. Кои са тези „гадове“ – обаче така и не стана ясно. Засега се сещаме само за един – самият премиер. И ако сериозно мисли да гони до дупка сам себе си, то тогава е необходима своевременна намеса на специалистите с „бели престилки“ от Четвърти километър.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Гъдел, имаш усмивка и до някъде е хубаво, после става скучно, отегчително, гадно, болезнено и на края си отиваш с усмивка, но със сълзи на очи. Има случаи и с летален край. Това е моето усещане за оставката на това правителство. Какво ли ще е следващото, на което ще чакаме оставката?

  2. Отдавна беше ясно, че нещата така ще свършат – ГЕРБ ще се накраде до насита за сметка на нас, редовите граждани, след което ще запраши нанякъде за да се покрие. Остана последната сцена да наблюдаваме, свързана с покриването им. Ако сме хора на място, редно е да ги натикаме в затвора за много години, но съдейки по нашата съдебна система, това надали ще се случи. Всъщност възможно е, ако се намерят достатъчно педантични, строги и неподкупни съдии и прокурори. Фактът, че и КЕВР не желае да спре сделката, показва, че тази комисия за ограбване на българите предпочита да служи на Бандата за Елиминиране на Република България (ГЕРБ) и в този случай е редно да сподели съдбата й, потъвайки из дебрите на Софийския затвор заедно с бандата.

  3. Всички са един дол дренки и който и да гръмнеш от парламента няма да сгрешиш. и Президента също.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*