Топ журналистът Нора Стоичкова с ЕКСКЛУЗИВНО разкритие: Ето КОЙ стои зад гърба на Гинка Върбакова!

Лидерът на ДПС Карадайъ, който има известен напредък в преодоляването на логопедичния си проблем, обяви на всеослушание в неделя, че държавата трябва да стои настрана от сделката на кака Гинка.

Защо ли ДПС започна да заема тази поза?

Нима Ахмед Доган наистина си е въобразил, че ще се стигне дотам 3 милиона българи да му подаряват сметките си за ток? Или има нещо, което не разбираме.

Тук ще ме наскачате и ще ми заобяснявате как Доган и Пеевски нямат нищо общо с тази сделка.

Аз пък като патила и препатила журналистка от мафиотския обръч, с политическо лице – ДПС, ГЕРБ, една-две патриотични организации, включително и известно количество депутати от БСП, да не изброявам нататък пипалата на един и същи октопод, ви казвам, че има външни признаци и вътрешна информация, как тази сделка не можеше да бъде сглобена без участието на познатите лица от упоменатите политически партии. Обръчите на Доган, за които той сам обяви през 2008 г., изобщо не са ръждясали, – напротив. Но лакомията почивен ден няма и ЧЕЗ беше много сериозна хапка, за да я изпуснат онези, които съсипаха КТБ за да „трансформират“ натрупаните в банката материални активи. На наш гръб. Тия 3-4 млрд. лв. които платихме са само външната страна на този фалит. Задкулисието си разпредели плячката, за което разбира се пламваха и публични скандали, които обаче никой не искаше да навърже както трябва.

Сега със сделката на ЧЕЗ е същото. Иван Иванов от ДСБ и председател на КЕВР беше тъй горд с пускането на ТЕЦ Варна, че направо заподскача неприлично на място като рапортуващо на дружинната си ръководителка чавдарче – „Тази седмица минаха 72 часовите изпитани на обновените мощности на ТЕЦ – Варна и скоро можем да се похвалим с пуска на още 262 МВТ чиста енергия в националната електрическа мрежа“.
Така и не се намери някой, който да го попита – а на каква цена и ако тази цена е с 50 лева над средната борсова за деня – кой ще плати разликата, за да остане цената на тока за бита без промяна. Нали това е политическата уговорка на Иванов с Борисов, за да го държат на поста.

В този смисъл Борисов няма защо да търси далеч „гадините“, които искат да му повторят сценария с печалната оставка на 20 февруари 2013 г. Някои „гадини“, дето тогава му взеха главата, днес се повъртат в кадър край него и се правят на невидими. Но ние всичко помним и някак си белите им глави ни бодат яко в очите.

От всички намесени в сагата ЧЕЗ, само ДПС остана някак извън скандала, а в нейните редици е затворено кучето. Делян Пеевски бе попитан на спешното заседание на ДПС в сараите на Ахмед Доган в Бояна, таман преди изслушването на кака Гинка в парламента, дали стои зад сделката. Делян Пеевски, чиято майка – г-жа Ирена Кръстева неотдавна се записа в редиците на ГЕРБ, отговори с едно „Неееее!“, и другарите му от партията каза – „добре, щом не си ти!“

Този фарс на другарски съд, лиши от смисъл публичния разговор за това дали ББР е дала гаранции на кака Гинка зад сделката и кой дърпа конците на държавната банка за развитие. А всъщност по данни на наши инсайдъри зад сделката и кака Гинка стои тъкмо широкият му гръб.

„Купуват ЧЕЗ същите хора, които купиха ТЕЦ „Варна“, твърдят нашите източници. „Пеевски е зад тях. ТЕЦ Варна мина на газ и ще избиват инвестицията, като продават само върхов ток, т.е. през нощта, когато цената на МГВтч е средно с 40-50 лв. по-скъпа“.

Аз нямам причина да се съмнявам в моите източници, макар че нито една медия няма да се зарови в това гигантско лайно, по обичайната причина – пари трябват, за да имаш медия. А парите за медии ги дава тъкмо Делян Пеевски. Без да броим още един-два източника, несвързани пряко, но затова пък косвено със същия източник.

Между другото – защо всички си направиха оглушки от наглото изказване на Карадайъ, как единствения правилен ход на Борисов е се организира рейдърска атака на фирмата на кака Гинка и тя да се окаже държавен служител. Така имаме шанс да мине безкръвно тази операция по присвояването на 1,8 млрд. лв. оборот и представете си само – 50 млн. лв. свободни пари за дивиденти. Ама как ДПС ще изтърве тая плячка и ще я даде на ГЕРБ?! Щом няма да делят с тях, значи никаква държава в сделката! Та нали тъкмо заради сделката с ЧЕЗ се разчу, че ДПС взима курс към властта. Звучи селяндурски, някак архаично това „взимаме курс към властта“, но е сериозно. Да питаме ли с кого пак ще се коалира ДПС срещу ГЕРБ или вече отупаха сценария от 2013-та?

Жалко!

Докато тия се съешават пред очите ни, охкат и ахкат от екстаз, ние и нашите деца ще ходим гладни и жадни. Важно е – купчината пари е една. Днес битката е за потоците – накъде да тръгнат към кака Гинка и безпроблемното им усвояване от едно-две лица, скрити зад парламентарно представени партии или в голямата си част към държавния бюджет. От там по-малко ще откраднат.

Време е да попитаме, а ония частници с гайдите, дето държат останалите 34% – не са ли и те на фирма, зад която стои Делян Пеевски.

Не че е директно свързано, ама в историята на тази фирма има и надупчени изпълнителни директори. С 9 куршума. Димитър се казваше надупченото посред бял ден подставеното лице, докато летяло на мотора си. Познавах го лично още от 80-те години. И до днес не са открили извършителите.

Бог да прости Димитър, но да би мирно стояло, не би чудо видяло. Отнася се и за Делян Пеевски. Докато менторът му е жив, той не би трябвало да спи отвит оттук насетне.

Нора Стоичкова, Фейсбук

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Моите уважения към тази журналистка но тя не е права аз съм писал преди няколко дена че зад Гинка стоят тим много хора се изказваха за ЧЕЗ но да сте чули тим да имат позиция а тях най много ги интересува да не забравяме че тим притежава 25 процента акции от ЧЕЗ че имат желание да инвестират в енергетиката след време ще разберете че съм прав

  2. Г-ЖО БАЕВА, АЗ ЛИЧНО СИ ОБЯСНЯВАМ ЗАЩО НЕ ПРОТИВОРЕЧЪТ НА БОРИСОВ … ЗАЩОТО ТОЙ Е БОЛЕН ЧОВЕК. ДИАГНОЗАТА ЗА НАРЦИСИЗЪМ КОЯТО ОПИСА Д-Р НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ-ПСИХИАТЪР, Е МНОГО ТОЧНА …..ОСТАВА ДА СЕ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА … И …НА НАС БЪЛГАРИГЕ КОИТО ЗАГИВАЙКИ , МЪЛЧИМ КАТО “ ОВЦЕ НА ЗАКОЛЕНИЕ“ !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*