Борисов нагло: Аз съм единственият НЕВИНЕН по сделката с ЧЕЗ! Истина или лъжа? Вижте кой стои зад Гинка:

„От това, което чух от ръководството на ЧЕЗ, единственият незаподозрян съм аз“, заяви най- нагло премиерът Бойко Борисов на заседание на Министерския съвет преди дни.

Баце Банкянски стигнал до „гениалното“ си заключение след вчерашното изказване на шефа на Надзорния съвет на ЧЕЗ Вацлав Пачес, който заяви, че чешкият енергиен холдинг се оттеглил от българския пазар, защото премиерът Борисов всячески пречел на работата на компанията. „Щом не ги харесвам, няма как тогава да имам общо с тая сделка“, похвали се Борисов.

Очевидно забравил, че още онзи ден се издаде сам: От размяната на реплики между него и ЧЕЗ стана ясно, че Борисов и ГЕРБ целенасочено са саботирали дейността на чешката компания, само и само да я принудят да продаде бизнеса си у нас. Борисов, дори се похвали с това. Какво е това ако не рекет с цел именно Бойко Борисов или негово подставено лице да купи активите им. А ако не ви се вярва, четете по-надолу:

От ЧЕЗ разкриха, че след 2013 г., когато падна първото правителство на ГЕРБ, отношенията им с държавните институции се влошили. Борисов ги обвинил, че нарочно надписвали сметките за ток, за да бутнат кабинета му. И след като се върна на власт, първата му работа беше да побутне КЕВР да отнемат лиценза на ЧЕЗ. Така се стигна до международния арбитраж между чешката компания и българската държава, в който ЧЕЗ съди България за стотици милиони.

Сега чехите не крият, че дават мило и драго час по-скоро да се изнесат от България (въпреки огромните си печалби тук-б.р.) и изобщо не им пука Гинка или Минка ще им купи активите. Дори настояват да е Гинка Върбакова, тъй като сделката с нея е почти сключена, а на тях не им се занимава повече. Ако обаче пазарджишката бизнес дама не успее да събере парите, процедурата трябва да започне отначало. И точно това протакане ЧЕЗ искат да избегнат.

За българският потребител обаче е важно кой ще купи и ще определя цената на тока. Важно е купувачът да разполага с достатъчно финанси, за да може да покрива текущите ремонти по трасето, да обновява енергийната инфраструктура, и най-важното – да може да ретранслира по-евтин ток. А фирмата на Гинка „Инерком“ е с капитал от едва 50 000 лева.

Въпреки това, редица родни банки са обещали да й отпуснат кредити, за да купи мрежата. Но дори да съумее да плати силно завишената цена на сделката, какво ще стане после? Разбрахме, че Гинка щяла да връща милионните заеми от бъдещите приходи на фирмата- т.е., от сметките за ток, но без да вдига цената на тока. Според много енергийни експерти, това няма как да стане. Но от ГЕРБ се кълнат, че повишение на тока няма да има. Как могат да го обещаят ако не са истинските собственици на фирмата-купувач „Инерком“.

На всички е ясно, че Гинка Върбакова е подставено лице. А всички улики за тайнственият й покровител сочат право към… „най- невинният“ – към самият премиер Борисов.

От официалната информация, изнесена от ЧЕЗ до момента, стана ясно, че цялата държава е лобирала настоятелно именно фирмата на Гинка да придобие ЧЕЗ-България. От Министерство на финансите неколкократно се обаждали в Чехия, за да гарантират за „Инерком“. Държавната банка ББР пък изпратила писмена гаранция, че ще отпусне кредит на Върбакова. И още редица родни финансови институции обещали пари на Гинка за сделката. Енергийната министърка пък призна, че със семейство Върбакови са приятели от 20 години. Обаче „си нямала и на представа“, че тяхна фирма иска да купи активите на ЧЕЗ.

Изобщо, никой в правителството не е знаел за странните апетити на Гинка. А реално, цялата държава е лобирала за нея! Борисов и той не знаел за Гинка, въпреки че в края на миналата година е получил два доклада на службите за продажба на активите на ЧЕЗ у нас.

Топ разследващият журналист Григор Лилов предупреди, че аферата с Гинка е много по- дълбока, отколкото ни изглежда в момента. Според него, схемата с източването на КТБ ще бъде приложена и върху най- голямата електропреносна мрежа у нас. Лилов твърди, че като гаранция за банковите кредити на Гинка, правителството ще използва фискалния и валутния резерв на БНБ. Тези държавни пари ще бъдат раздадени на банките, които искат да кредитират Гинка. А когато фирмата на Гинка фалира, както е заложено отсега- държавата ще плати масрафа. Разбирай- ние, данъкоплатците. Точно както стана с КТБ.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*