Проф. Герджиков избухна: ГЕРБ газят законите безобразно! Чудя се как ЕС още ни търпи! Шокиращи Разкрития:

Бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков смаза законодателната власт у нас, като я обвини в липса на професионализъм. „Приетите през последните 3-4 години закони погазват основни правни принципи. Популизмът смачка професионализма“, заяви председателят на Консултативния съвет по законодателство в студиото на Бтв. Като пример, той даде закона за КТБ.

Според конституцията, училището е задължително за всички до 16 г. Ходят ли всички, не? Законите са само на хартия, заяви видният юрист. „Чудя се как ЕС ни търпи“, възмути се искрено той.

„Имаме изключително лош Наказателен кодекс, който е закърпен като дреха, заяви още Герджиков. Той сподели още, че депутатите не го търсят за съвети от Нова година насам. Ние в комисията, по-скоро им пречим“, каза още той.

„Събрал съм юристи – капацитети в своята област, но никой не се интересува от тяхното професионално мнение“, каза професорът, специалист по търговско и гражданско право. Той даде за пример как съветът по законодателство е дал становище от 20 страници за противоречия в определен закон, но очевидно никой не се е поинтересувал от мнението на юристите.

Депутатите от месеци не се консултират с юристите към парламента

„От Нова година никой не ни е търсел. Още преди Нова година съм поискал среща с председателя на НС Цвета Караянчева, но до момента нямам реакция от нейна страна“, заяви проф. Герджиков. Той има съмнения дали има смисъл да продължи да председателства съвета по законодателство към НС. „Това е – професионализмът е натикан в ъгъла“, подчерта той.

В коментар на сделката за ЧЕЗ юристът заяви, че това е сделка между частни субекти и само ако те решат, могат да допуснат държавата в нея.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. С много голям пардон се сещам, че в такива случаи баба ми казваше „напънал се като костилка из г.з“. Ами, драги професоре, освен като заклет симеоновист /НДСВ/ и детрониран председател на Народното събрание /и с детските книжки за един пръдливко със запек/, хората те помнят като президентски избор за премиер, който фактически осигури служебно победата на Бандитко в играния предсрочно изборен мач. Ти изкара за трети бис на политическата сцена бездарната трупа на ГЕРБ. И от кого се оплакваш сега и на кого – на арменския поп от юридическия гений Данаил Кирилов ли? „Палачи, дете“, ЕС е невинен. Той няма да си барне трюфелите и брюкселските зЕлчета за нас, защото продължаващите престъпления на групата на Бандитко срещу България, държавността и населението, му вършат добра работа /на ЕС/. За Юнкер, Меркел, Макрон,че и за Тереза от мъгливия остров, ние сме общопризнат континентален идиот, когото само можем да подбъзикваме, да наемем да сервира чая или, както се очертава, да бъде удостоен с честта да търчи с ибрика.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*