Построено от ГЕРБ! Рекичка Катурна Ограда за 26 млн. лева по границата с Турция! + СНИМКИ:

Малка рекичка отнесе част от граничната ни ограда с Турция! Срутеният участък се намира между селата Капитан Андреево и Маточина, а за построяването му са платени 26 млн. лева.

Обилните дъждове в района през последните дни повишили нивото на едно от поточетата, разказват местни медии. И именно това довело до падането на оградата, за която държава ни е наплатила милиони левове.

Наскоро парламентът гласува нов закон, според който, вече няма да се обявява обществена поръчка за извършването на ремонти по защитното съоръжение на границата с Турция. Уж за да ставало по-бързо, фирмата вече щяла да се избира без конкурс. А най-вероятния избран ще е същата фирма, която е построила участъка.

Това обаче означава, че фирмата няма да има никакъв интерес от това да ремонтира качествено оградата. Защото така ще изпусне безсрочни многомилионни печалби от ремонти върху ремонтите, които държавата й гарантира. И то след като вече веднъж е прибрала десетки милиони от първоначалния строеж на оградата.

Нека припомним също кои точно фирми спечелиха обществените поръчки за изграждането на оградата по границата с Турция. Всички до една – приближени до управляващата партия ГЕРБ, а няколко от тях са директно свързани с вицепремиера Валери Симеонов и с кума на Цветан Цветанов.

Много от тези фирми впоследствие уж бяха разследвани за некачественото строителство на защитното съоръжение, както и за драстично завишената му цена. Дори главният прокурор Сотир Цацаров призна, че се е злоупотребило с парите.

Ограда за 26 млн. лева!

Журналистката Елена Йончева, която е и депутат от БСП, от месеци се опитва да получи достъп до секретните доклади на ДАНС по случая. Но засега й отказват. Тя изпрати запитване и до Главна прокуратура, но и оттам я отрязаха. Не можело да огласяват класифицирана информация.
Елена Йончева е категорична, че в докладите фигурират фирми, собственост на особено близки до вицепремиера Цветан Цветанов лица. Според нейни източници, става въпрос за кумецът му Тодор Бояджиев.

Йончева заяви, че управляващите от ГЕРБ са изтъргували националната ни сигурност, за да откраднат от отпуснатите от Европа стотици милиони за оградата.

Така или иначе, въпреки че в момента не сме подложени на силен мигрантски натиск, във всеки един момент ситуацията може да се промени драстично, заради нестабилната обстановка в Близкия Изток. И заради претенциите на Турция към ЕС за неизплатените пари, По всяко време Ердоган може да реши да премахне тапата от границата с България. И тогава ще стане ясно в състояние ли е калпавия ни телен плет да спре пълчищата мигранти да прегазят България на път към Европа.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*