Сензационна развръзка на случая „Скрипал“! Лондон стана за смях пред света!

Скрипал са отровени с ВZ, а не с новичок

Британски учени не могат да докажат, че нервнопаралитичното вещество, използвано срещу бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, е произведено в Русия, съобщи „Индипендънт“.

Тестовете били направени от експерти във военната лаборатория Портън Даун. Експертите там не са успели да установят страната, в която е произведена бойната отрова, каза за Скай Нюз изпълнителният директор на лабораторията Гари Ейткънхед.

Веществото, с което беше отровен бившият двоен агент Сергей Скрипал, е идентифицирано като „новичок“, но данни за точния му произход не са установени по време на проверката в Лабораторията за отбранителни науки и технологии в Портън Даун.

Изпълнителен директор на научния институт Гари Ейткънхед заявява пред британската телевизия:

„Успяхме да го идентифицираме като новичок, да идентифицираме, че е нервнопаралитично вещество от боен тип. Не сме идентифицирали конкретния източник, но предоставихме научната информация на правителството, което впоследствие използва определен брой други източници, за да състави изводите си“.

По думите му установяването на произхода на отровата изисква „други данни“, някои от които базирани на работа на разузнавателните служби, до които правителството има достъп.

„Нашата работа се състои в това да предоставим научни доказателства за това какво представлява конкретния нервнопаралитичен агент; идентифицирахме, че той принадлежи на тази специфична група и че е вещество от боен клас, но не е наша работа да казваме къде е произведено“, допълва химикът.

Отровеното семейство Скрипал

Той потвърждава, че веществото предполага „изключително сложни методи за създаване, които отговарят на само на способностите на държавна служба“.

Все още няма известна противоотрова на новичок, съответно такава не е предписвана на Юлия или Сергей Скрипал.

Директорът на Портън Даун не коментира дали в лабораторията му са разработвани или съхранявани количества от новичок, но отхвърля спекулациите, че отровата би могла да е излязла от резервите на британската лаборатория.

„Няма никакъв начин подобно вещество да е произлязло от нас или да е напуснало пределите на нашата структура“, казва той.

Русия настоява Великобритания да предостави всички доказателства за твърдението, че Москва е отговорна за опита за покушението срещу Скрипал, след който се разрази глобална дипломатическа криза и десетки страни изгониха руски дипломати и персонал от посолствата.

Организацията за забрана на химическите оръжия ще се събере в сряда, за да обсъди твърденията, че Русия е виновна за отравянето на шпионина Сергей Скрипал, предаде БГНЕС

„Председателят на съвета на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) получи запитване от представителството на Руската федерация за среща на съвета”, заявиха от организацията. Срещата ще се проведе утре, 4 април, и ще започне в 10:00 сутринта (08:00 GMT) в седалището на организацията в Хага.

В неделя Русия изпрати до Организацията за забрана на химическите оръжия списък от 13 въпроса за „изфабрикуваното срещу нея дело за Скрипалови“. Сред въпросите са за вида на данните и материалните доказателства, които британците са предоставили на организацията, както и кой оглавява групата експерти на ОЗХО, посетила Великобритания.

Руската страна се интересува и от това какъв вид помощ е поискал Лондон от ОЗХО.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

 1. ХА-ХА-ХА…
  .
  Приятели,
  .
  След като Тереза Мей вече се изживява като… Тереза Бонд – 007 и щяла лично да превзема в океана руски подводници, а Цвъки се изживява като инквизиция – щял лично и без доказателства за вина, да гони руски дипломати и всичко това… „В името на Либерализма…“, май…, е време да се намесят Психиатрите…
  .
  На времето бащите на същите Дебили, … , едните „В името на Свободата…“, а другите „В името на Комунизма…“, с ядрени бомби камък върху камък нямаше да оставят и „Шестнадесета република“… щяха да ни правят…
  .
  Явно Дебилщината се лекува Трудно, предава се по наследство , а напоследък се прихваща и от бойното вещество „Глупачок“…
  .

 2. Доказано произведен в Англия Land Rover, гази туземец в Катар. Хич не ми пука кой е бил зад волана!За мен виновна е Тереза Мей. Използвал съм определен брой други източници, за да си съставя мнението че Мей е пратила тази кола там, за да гази катарци!

 3. Hey,

  Do you need data for marketing purposes, seeking new employment, seeking suppliers or other companies to do business with?

  We have 25 million active companies across all 200 countries in an excel sheet available for you for $1 once off today.

  Come look at our samples!

  https://marketingbox.biz/

 4. Hello

  I see your website is only listed in 41 out of 2459 directories

  This will greatly impact your page rank, the more increased directories your company is listed in, locally or globally, the more back links you have and the higher you rank in Yahoo, Bing, Google.

  Never has it been simpler to promote your domain pazel.eu

  Just a few inputs and our system willl do the rest.

  No more worries about CAPTCHAs, email verification or manual link building.

  Weve automed everything that we possibly could to make submitting your domain a breeze.

  See your online property on the first page.

  We will register your domain to thousands of directories and give you a detailed report on the status of each listing. Although we have automated the submission process to a large extent, some of the listings may require manual approval which could cause a slight delay.

  Making your life better

  https://CompanyRegistar.org

 5. Hello,

  It is with sad regret that after 12 years, LeadsMax.biz is shutting down.

  We have made all our databases available on our website.

  25 Million companies
  527 Million People

  LeadsMax.biz

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*