Пълен обрат! Британските Учени с НОВО СЕНЗАЦИОННО РАЗКРИТИЕ по Случая „Скрипал“! Направиха Тереза Мей за смях! ВижТук:

В тотална гротеска се превърна случаят с отровеното семейство Скрипал във Великобритания. Изследванията не могат да докажат, че веществото новичок е произведено в Русия, съобщиха официално британските учени. Отровният газ бил подложен на множество тестове във военната лаборатория в Портън Даун.

„Успяхме да го идентифицираме като новичок, но не можем да установим конкретния източник“, съобщи директорът на лабораторията Гари Ейткънхед. Той добави още, че производството на веществото е изключително сложно и по тая причина можело да се приготви само в държавна институция. (?!?!?)

Тук възниква логичният въпрос – как така британските военни химици не могат да индентифицират вещество, което със сигурност се произвежда в държавна лаборатория, както казват самите ти. Та нали международната Агенция за химическите оръжия има достъп и контролира работата на всички държавни лаборатории по света?!

Междувременно, Русия сезира Организацията на забрана на химическите оръжия. Срещата се провежда днес в Хага. Москва е подготвила 13 въпроса към Великобритания, които ще бъдат обсъдени. Седмици наред Русия очакваше пълната документация по случая, но  Великобритания така и не предостави абсолютно нищо. Москва настоява също за достъп до Юлия Скрипал, която, според официалните информации, е в съзнание от няколко дни.

В същото време, руското разузнаване оповести някои доста интересни факти за дъщерята на бившия шпионин от ГРУ. Оказа се, че Юлия е била дългогодишен служител на американското посолство в Москва. Работата й била да дава информация на руски граждани, които ще пътуват до САЩ.

Отровеното семейство Скрипал

След което госпожица Скрипал получава висок пост в клон на международния гигант „Пепси“.

В дните преди атаката с „Новичок“, Юлия си купува апартамент на една от най- скъпите улици в Москва – „Давидковская“. Продавачът е известният бизнесмен Дмитрий Винокур, бивш директор в американската компанията CISCO, който в момента е на висока мениджърска позиция в друг американски гигант – Extreme Networks.

В момента руските служби щателно проверяват евентуални връзки между Юлия и Дмитрий Винокур.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира, че въпреки липсата на доказателства за обвиненията на Великобритания и очевидният крах на тезата им, че Русия е виновна, едва ли скоро отношенията между двете държави ще се нормализират. Да си припомним, че британският външен министър Борис Джонсън обвини директно руския президент Владимир Путин, че лично е поръчал отравянето на Скрипал. А САЩ и Великобритания принудиха десетки свои васални държави също да експулсират руски дипломати, въпреки липсата на доказателства.

„Как Тереза Мей сега ще погледне в очите колегите си от ЕС и ще се извини ли на Русия“, попита риторично Дмитрий Песков.

И дали ще се извини и на световните лидери, които принуди, уж от солидарност към Великобритания, да гонят на поразия руски дипломати.

Вчера Външният министър Сергей Лавров директно обяви Вашингтон за организатор на скандала и разкри, че американските служби се опитали да варбуват изгонените от САЩ руски дипломати.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*