Министър Радев разкри: Не чистачката с парцала, а Кръстьо подгонил Пандизчиите-Бегълци! + Защо с Цецка Цачева няма да подават оставки:

“Не е честно да се иска оставката ми – моята и на Цецка Цачева“, заяви вътрешният министър Валентин Радев по повод скандала с избягалите убийци от Централния софийски затвор. Според него, всички предходни министри на тези постове били виновни, да се стигне до тази трагикомична случка… която обаче може да прерасне в трагедията, защото бегълците са много опасни.

Министър Радев осветли с нови данни и подробности най-пикантната част от инцидента с пандизчиите-бегълци. А именно- историята със смелата чистачка, която хукнала с метла в ръце да гони затворниците. „Стига с тая чистачка! Не ги е гонила тя, а социалният работник Кръстьо“, сензационно разкри вътрешният министър.

Чистачката, която се превърна в национален герой, всъщност се затичала по посока на суматохата, за да види какво се случва. Но човекът, който направил опит да спре бегълците всъщност е социалният работник Кръстьо. А единият от затворниците-бегълци дори стрелял по него!, разказа министър Радев.

Това, което министърът пропусна да коментира обаче, е как така служител на затвора е отворил външния портал на бегълците, за да се измъкнат. Изумителен е също и фактът, че по това време затворът бил със силно намален състав, тъй като надзирателите заминали на великденско тържество в Казичене. „Можеха спокойно да избягат поне 10- 15 души, така че леко се размина само с двама“, коментираха източници от затвора, пожелали анонимност.

Избягалите затворници

Друг важен въпрос, на който нито министър Радев, нито министър Цачева искат да отговорят е –  как така ръководството на Централния софийски още от миналото лято е знаело че двамата пандизчии подготвят бягство, но не са взети абсолютно никакви мерки. Нещо повече: В деня на бягството си Владимир Пелов получил пратка с електроника, която била използвана като повод, да излезе от килията. Той обаче вече бил въоръжен. Без да е ясно как един от най- опасните хора в затвора се е снабдил с огнестрелно оръжие.

Бегълците Владимир Пелов и Радослав Колев са въоръжени и изключително опасни. Полицията привиква от вчера роднините им за разпит. Но вече 30 часа от двамата затворници няма ни вест, ни кост. И двамата са с присъди за убийство. Колев бил осъден на 26 години, а Пелов – на 30 г. – за убийство и отвличане на семейство. Владимир Пелов излежава такава за втори път, а в досието му има общо четири убийства, тъй като едното е двойно.

Съмнява ли се някой, че именно безобразната безотговорност на управляващите от ГЕРБ е основната причина из София да бродят двама закоравели и въоръжени убийци. И вместо веднага да подадат оставки, и Цачева, и Радев се натискат – чакали Бойко Борисов да им ги поиска!

Явно в ГЕРБ има директива: Каквото и да стане, никой министър или депутат да не подава оставка, тъй като може да се изтълкува като признаване на вина. Да си спомним случая с министъра на енергетиката Теменужка Петкова, която си хвърли оставката още в деня, когато гръмна скандала с Гинка Върбакова. Няколко седмици по- късно обаче, се оказа, че не била депозирала оставката си при премиера и затова той нямало как да я приеме. Да си спомним и за бившият енергиен министър и настоящ депутат Делян Добрев, който, според Конституционния съд незаконно се подвизава като народен представител в парламента. Добрев си хвърли оставката, но от партията му ГЕРБ я отхвърлиха.

Не е ясно какво си мислят ГЕРБ, че ще постигнат с това скатаване и тотален отказ от поемане на отговорност. Нека да им обясним, защото явно не им е ясно: Явно Бойко Банкянски не си дава сметка, че колкото по-дълго задържа махалото в едната посока, толкова по-силен и яростен ще е обратния откат, когато го изпусне. Такива случаи е имало и друг път в световната история… И обикновено приключват с всепомитаща и кървава народна революция.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*