Сирийската армия направи за смях САЩ! Ето какво се случи с „умните“ ракети на Тръмп:

Бомбардировката над Дамаск

Снощната атака на САЩ, Великобритания и Франция срещу Сирия приключи с пълно фиаско. Освен че обстрела беше незаконен- в тотален разрез с международните правила, бомбите на западните съюзници не са успели да ударят нито една от набелязаните цели!

Ето какво разкриват данните за американската атака снощи, оповестени от руската армия:

  • 4 ракети срещу летище „Дювали“ – свалени
  • 12 ракети срещу летище „Думейр“ – свалени
  • 18 срещу летище „Блей“ – свалени
  • 12 срещу летище „Шайрат“ – свалени

Интересно защо САЩ и съюзниците им са изстреляли почти половината от ракетите си по летища, след като официално заявиха, че ще обстрелват обекти, свързани с химичския арсенал на Сирия?

Но вижте причините, поради които снощната атака срещу Сирия е не само напълно незаконна, но и тотален провал за САЩ и съюзниците им? Нека разгледаме фактите:

1. Като повод за бомбардировката, Вашингтон, Лондон и Париж, посочиха „предполагаема химическа атака“ в град Дума. Първо, дали е имало употреба на химическо оръжие, тепърва ще се изяснява от разследването на Организацията за забрана на химическите вещества, което започва днес. Второ, Русия представи доказателства пред ООН, че такава атака не е имало. Докато САЩ и западните им партньори не предоставиха нито едно доказателство за противното.

2. Какви са били набелязаните цели на снощната бомбардировка? САЩ и съюзниците им обявиха, че стреляли по обекти, свързани с химическия арсенал на Сирия. Сред които се оказа и завод за… битова химия! Още през 2013 г. Дамаск, под контрола на международната общност, унищожи целия си химически арсенал. Така че – по какво точно са стреляли САЩ и съюзниците им снощи? Не е ясно.

3. Дни преди нападението, в ООН се водеха разгорещени спорове за действията, които трябва да бъдат предприети спрямо Сирия. До решение на ООН така и не се е стигна. Въпреки това, САЩ, Великобритания и Франция погазиха международните правила (за пореден път!) за да осъществят атаката си.

4. Снощи срещу Сирия са били изстреляни общо 103 ракети. А сирийската армия успя да унищожи 71 от тях! Трите супер сили САЩ, Великобритания и Франция, на практика, не са успели да уцелят абсолютно нищо!

Русия осъди категорично атаката на трите западни държави срещу Сирия и я обяви за „акт на агресия срещу суверенна страна“. Засега Москва продължава войната на дипломатическото бойно поле, като представи една дозина доказателства, които уличават снощната бомбардировка над Сирия като напълно незаконна и „брутално нарушаване суверенитета на страната.

Ще спечелят ли нещо САЩ и съюзниците им от снощната бомбардировка?

Категорично не. Изглежда, че целта на снощната демонстрация на сила, е била единствено да ги извади от неудобното положение с лековато хвърлените и недоказани обвинения срещу правителството на Сирия, че използвало химическо оръжие.
Фактът, че Русия дори не си е мръднала пръста по време на снощната атака, показва само, че руснаците изобщо не са я взели насериозно.

Така или иначе, разследването имало ли е химическа атака в Дума, започва днес. Днес бяха публикувани много видео материали, които уличават НПО- то „Белите каски“, че е изфабрикувало кадри с жертви на предполагаемата атака. Именно тази организация е основния източник, на който се позовава Белия дом в обвиненията си.

Междувременно, президентът Башар Асад, с помощта на руските военни, успя да изтласка джихадистите от предградията на Дамаск – точно ден преди бомбардировката. Така или иначе, той печели убедително войната срещу подкрепяните от Запада ислямски терористи.

А САЩ тепърва ще трябва да мислят как да излязат от кашата, която забъркаха. В краен случай, ако много затънат, винаги могат да спретнат на Тръмп един импийчмънт!

Източник

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*