Пълен обрат! Швейцарски учени: Скрипал са отровени с веществото BZ, което е на въоръжение в НАТО! Русия е напълно невинна! Сензационни факти:

Отровеното семейство Скрипал

Доклад от независима експертиза на веществото, с което бяха отровени Скрипал, напълно оневинява Русия и уличава… САЩ и Великобритания. Изследването е направено в реномирана лаборатория в град Шпиц, Швейцария. А резултатите бяха оповестени вчера от руския външен министър Сергей Лавров пред ООН.

„В пробите са намерени следи от токсичния химикал BZ и негови производни, отнасящи се към химическите оръжия от втора категория, според Конвенцията за забрана на химическото оръжие“, цитира дословно Лавров.

Ето и още от заключенията на швейцарската лаборатория:

„Бойното отровно вещество BZ е била на въоръжение в САЩ, Великобритания и други страни от НАТО. В Съветския съюз и Русия не е осъществявана разработка и не са се съхранявали подобни химически въоръжения“

На нито едно място в доклада на лабораторията в Шпиц не се споменава за „новичок“, съобщи още Лавров.

Вместо това швейцарските учени представят дълга формула на вещество, което се произвежда в редица страни от НАТО, включително САЩ и Великобритания. Вещество, чиято формула не е тайна.

Докладът от лабораторията в Шпиц е готов от няколко седмици. Но Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) изобщо не отчита заключенията на швейцарските учени в своя доклад по случая с отравянето на Сергей и Юлия Скрипал. В разследването на ОЗХО на нито едно място не се споменава за веществото BZ, разкри Сергей Лавров.

Руският външен министър разкри още, че съветникът по национална сигурност на Тереза Мей – Марс Седуил е изпратил писмо до шефът на НАТО Йенс Солтенберг, в което категорично заявява, че няма доказателства за участие на Русия в отравянето на Скрипал.

Скрипал са отровени с ВZ, а не с новичок

Писмото е изпратено този петък. Което означава, че Великобритания не е предоставила никаква информация по случая на съюзниците си от НАТО преди това.

Което обаче не попречи на Лондон да принуди десетки държави от ЕС и НАТО да експулсират над 140 руски дипломати. Без доказателства и от едната гола евро-атлантическа солидарност. И тези страни го направиха, без да им е предоставена абсолютна никаква информация по случая.

Какво обаче се случва със Сергей и Юлия Скрипал?

Дъщерята на шпионина беше изписана от болницата в Солсбъри преди няколко дни. Последно момичето разговаря с братовчедка си Виктория, пред която заяви, че е добре и че баща й също скоро ще бъде изписан. Но оттогава – от Юлия ни вест, ни кост. Братовчедкта прави няколко опита да получи виза за Великобритания, за да посети роднините си, но такава й беше отказана.

Според Кремъл, властите на Острова умишлено крият Сергей и Юлия. Държат ги като заложници, за да не лъсне истината.

Източник

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*