Ето я истинската причина Тръмп да удари Сирия! Анализ на Тома Томов:

Ударите на САЩ срещу Сирия бяха напълно безсмислени, тъй като войната вече е спечелена от президента Башар Асад. Той успя да изтласка последните джихадисти – тези в Източно Гута. С което на практика сложи край на войната, коментира топ журналиста и депутат Тома Томов.

Единствената цел на бомбардировките беше Доналд Тръмп да отклони вниманието на американците от тежките атаки срещу себе си. В момента ФБР продължава да разследва US-президент по т. нар. „руска намеса“. Службите се опитват да докажат, че по време на предизборната си кампания, милиардерът е имал контакти с руски разузнавачи, разкри още Тома Томов.

Доналд Тръмп наскоро обвини предшественика си Барак Обама, че е скалъпил историята с руската намеса. Милиардерът заяви, че разследването се води от близки до Обама лица.

Истината е, че Тръмп e под сериозна заплаха от импийчмънт. От една страна, заради разследването на ФБР по т. нар. руска намеса в изборите. От друга страна, заради появилите се доказателства, че спонсори на кампанията му се наложило да платят на две моделки, за да си мълчат, че са имали афера с милиардера.

Проблемите на Тръмп, освен вътрешнополитически, са и външнополитически. И не са свързани конкретно с Дамаск. Сирия по никакъв начин не заплашва САЩ. Асад спечели войната и ще продължи да управлява страната си. Той дори вече прави планове за нейното възстановяване съвместно с руснаците, коментира Томов.

Тома Томов

Истинският проблем за американците е Китай. Азиатският гигант вече ги измества убедително от първото място в световната икономика. По тази причина Тръмп вдигна митата на редица продукти, които САЩ внася от Китай. А правителството в Пекин – му отвърна със същото. Ако се разрази истинска търговска война между двете свръхсили, това ще се отрази негативно върху световната икономика. И САЩ най- вероятно ще се окажат големият губещ.

Така че, демонстрацията на мускули от страна на Тръмп с бомбите над Сирия, беше напълно излишна и дори глупава. Американският президент има да се справя с много по- сериозни проблеми от президента Башар Асад.

Опозицията срещу Тръмп, организирана от Обама и Хилари Клинтън вътре в САЩ, постоянно подкопава властта му и търси начини да предизвика импийчмънта му. И по всичко личи, че са много близо до постигане на целта си.

Тръмп е най- подходящата изкупителна жертва на безумната външна политика на САЩ, която започнаха Барак Обама и Хилъри Клинтън. И тия двамата ще се възползват максимално от това.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Не е особено коректен анализа на г-н Томов.
    Когато беше един от малкото с досег до наистина важната информация по времето на социализма сега вече не е така.
    За тези които наистина искат да знаят нещо по въпроса препоръчвам коментара на политическия анализатор Валерий Пякин.
    https://www.youtube.com/watch?v=D9ScFeCogzU
    Малко е по длъжко но за сметка на това пък напълно изчерпателно.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*