Президентът СРАЗИ Цветан Цветанов! Ето как Радев НАШАМАРИ словесно физкултурника:

Конфликтът между президента Радев и Цветан Цветанов се изостри още повече, след като вчера вицето на Борисов скочи срещу държавния глава и го обвини, че не изповядва евроатлантическите ценности. Вторият в ГЕРБ се изцепи, че президентът искал да излезем от ЕС и НАТО.

Начинът, по който Румен Радев отговори на Цветанов, обаче е повече от категоричен:

„Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Но най-лесният начин да окарикатурим европейската идея това е тя да се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират някакви европейски ценности, без да са много наясно какво означават“., заяви президентът.

А по повод обвиненията на Цветанов, че кандидат- президентската му кампания будела подозрения, Радев отвърна по следния начин: „Моята предизборна кампания отдавна е осветлена. И всички документи са на сайта на Сметната палата. Ако някой трябва да се притеснява от миналото, това е най-вече г-н Цветанов“.

Държавният глава заяви още, че не търси конфликти, а винаги сътрудничество в името на България.

„Винаги предлагам някакъв проект, който да съдържа основната теза, и призовавам за следното. Аз търся винаги консенсус. Ако някой има някакви притеснения, да ги сподели. Ще ги приемем. Ако някой има някакви други предложения, да ги сподели. Ще ги приемем. Не мисля, че има нещо невярно в тази проектодекларация. Нито за Сирия, нито за цялостната обстановка около нас“, заяви държавният глава.

Румен Радев каза още, че най-сетне трябва да започне реално да се работи за въоръжените ни сили.

„Виждате каква е обстановката, виждате как средата за сигурност се усложнява непрекъснато. По Конституция въоръжените сили са основният гарант за суверенитета и териториалната цялост на страната. Призовах и за делово и лоялно отношение към нашите съюзници. Какво имам предвид? Не е достатъчно само да рецитираш това е нашият евро-атлантически път, но да бъдеш лоялен към тези съюзници. Не може да предлагаш план, национален план за повишаване на разходите за достигане до 2% от брутния вътрешен продукт – министър Каракачанов го внесе в началото на тази година, и в същото време правителството на г-н Цветанов да приема само предния ден средносрочна бюджетна прогноза, която рязко се отличава от този план, и там за 2019-а има 130 млн. лв. по-малко, за 2020-а – 280, 2021-ва – 250. Ако тук се заблуждаваме, нека не заблуждаваме нашите съюзници“, призова Румен Радев.

Последва въпрос към него дали случайно не е направил лапсус с думите „правителството на г-н Цветанов“, при което президентът просто замълча.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*