Факт! Виктор Орбан ИЗХВЪРЛИ Сорос от Унгария! Ето как успя да го постигне:

Няма и две седмици от разгромната победа на Виктор Орбан и партията му „Фидес“ на парламентарните избори в Унгария, и вече е факт: фондацията на Джордж Сорос „Отворено общество“ ще закрие своето представителство в Будапеща. А причината е законът, който унгарският премиер въведе за чуждестранните НПО- та. Според него, НПО-тата трябва да пращат 25% данък върху приходите си от чужбина.

Изхвърлянето на Сорос беше сред основните предизборни обещания на Виктор Орбан. Унгарският премиер не скри задоволството си, че е успял да изгони „Отворено общество“. Но се зарече, че това е само началото. Орбан е вдигнал мерника на всички НПО- та, които пропагандират приемането на мигранти в страната.

Унгарският новинарски сайт 444.hu писа, че до 31 август будапещенският офис на „Отворено общество“ ще бъде закрит и преместен първо във Виена, а после в Берлин. Засега няма официално потвърждение от клона в Будапеща или от централата в Ню Йорк на фондацията. От пресслужбата на унгарското правителство не отговориха на искането за коментар, посочи Ройтерс.

Агенцията припомни, че премиерът на Унгария Виктор Орбан, който назовава политическата си доктрина „нелиберална демокрация“, отдавна е във вражда с мрежата от неправителствени организации (НПО) на Сорос, които прокламират либералните ценности по света.

Преди парламентарните избори, на които партията на Орбан „Фидес“ спечели абсолютно мнозинство след антиимигранска реторика, в парламента бе внесен законопроект. Той предвижда 25-процентен данък върху чуждестранните дарения за НПО, които подкрепят имиграцията, и възможност за закриване на фондация, ако властите преценят, че заплашва националната сигурност. И сега от „Фидес“ се заканват, че ще продължат борбата със сдруженията, които отстояват правата на мигрантите.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*