САЩ трескаво заличават следите от ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА си в Сирия! Вижте какво се случва:

След издънката с нескопосаните фалшиви видеа на НПО-то „Белите каски“, в които бяха показани мними жертви на химическа атака в сирийския град Дума, и благодарение на които видеа Западът оправда ударите си по Сирия на 14 април, Държавният департамент на САЩ взе спешни мерки, като спря финансирането на скандалното НПО.

Преди гафа с „жертвите от град Дума“, арабското прозападно НПО „Белите каски“ се радваше на голяма щедрост от страна на Вашингтон. Всяка година Държавният департамент на САЩ им наливаше милиони. В замяна на които изобилни грантове, „Белите каски“ трябваше да фабрикуват видео материали, които САЩ да използват като „доказателства“ за „зверствата“ на Башар Асад и с които да оправдават въоръжената си намеса в Сирия.

Но плоската схема лъсна много бързо при последната им менте-операция в град Дума. Явно оялите се шефове на НПО- то са решили, че могат да заснемат нещо на две- на три, да спестят пари от хонорари за актьори, специални ефекти и снимачен екип, да  метнат нескопосаните си клипчета на Щатите и да чакат следващия грант.

Във Вашингтон явно също са решили, че макар и нескопосано заснети, видеата ще им свършат работа – колкото на избомбят Дамаск. Възможно ли е никой в Белия дом и Пентагона да не провери достоверността на видео материалите, както се опитаха да убедят света след незаконния обстрел на Сирия? И защо предприеха бомбардировки точно ден, преди да започне международното разследване на предполагаемата химическа атака в град Дума?

Момче, пострадало при „химическата атака“

Ударите на САЩ, Великобритания и Франция срещу Сирия от 14 април бяха в тотален разрез с международното право. Не само че бяха извършени без разрешение от Съвета за сигурност на ООН, но САЩ ги оправдаха с доказано фалшиви „доказателства“.

Мазалото е чутовно! Неслучайно сега Вашингтон се опитват по всякакъв начин да прикрие престъплението си. Но измамата е толкова явна, че няма как да се скрие.

Русия на бързо разнищи плоската лъжа на САЩ и НПО- тата им в Сирия, като показа пред света десетки от видео-„жертвите на химическата атака“ в Дума – живи, здрави… че и усмихнати.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*