Сърбия твърдо: Никога няма да влезем в НАТО! Вижте защо Белград избра Русия! ИСТИНАТА ЩЕ ВИ РАЗТЪРСИ!

„Сърбия никога няма да влезе в НАТО. И като го заявяваме, това означава, че ще бъде точно така и никога няма да променим позицията си. Оставаме неутрални“. Това заяви сръбският президент Александър Вучич веднага след срещата си с Владимир Путин в Москва.

Държавният глава на западната ни съседка беше първият лидер, с когото се срещна руският президент, веднага след встъпването в четвъртия си мандат. Вучич бе официален гост и на военния парад на 9-ти май, като се включи и в шествието на Безсмъртния полк, рамо до рамо с Путин.

В изявлението си сръбският президент изказа дълбоки и искрени благодарности към Владимир Путин, защото винаги се отзовавал за разговор, независимо колко работа има. Двамата разговаряли с часове за проблемите на Сърбия. Русия е дала категорично обещание, че ще защитава териториалната цялост на славянската си посестрима Сърбия, както и че ще следи отблизо въпросът с Косово, разкри Вучич.

Междувременно Москва продължава мащабната си акция с безвъзмездното даряване на военна техника за сръбската армия. До момента Белград е получил напълно безплатно: четири изтребителя МиГ- 29, два самолета Ан- 26, 30 танка и 30 бронетранспортьора. Това е бойна техника за стотици милиони евро. А през тази година се очаква сръбската армия да получи от Москва и нови хеликоптери.

Сътрудничеството между Русия и Сърбия продължава също в сферите на икономиката, културата и туризма, като само от началото на тази година двете държави подписаха няколко споразумения в тези области.

Ето на това му се казва партньорство! Нека се замислим сега какво получи България от НАТО и ЕС след повече от десетилетно членство в тези две организации? Освен че най-лоялно и чинно си плаща таксите за членство, които от тази година значително поскъпнаха. (НАТО настоя таксата да скочи на 2% от БВП, а ЕС вдига таксата за България на 1,3 млрд. лева, заради Брекзит-а)

И така, какво получава България в замяна на това, че е сред най-преданите и безропотни партньори на Алианса? НАТО ни задължава да купуваме американска военна техника втора ръка на силно завишени цени.

От ЕС уж получаваме пари по различни програми, които обаче надвишават със съвсем малко годишната такса, която плащаме. В замяна на това спазваме хиляди забрани за търговия и бизнес, без да имаме какъвто и да е достъп до пазарите на богатите държави в него – където българският бизнес би могъл наистина да се замогне. Вместо това, силните икономики в ЕС наводниха нашия пазар, смачкаха родното производство… И ни компенсираха с… велоалеи и футболни стадиони в села без нито един млад човек. Както се казва – кон за кокошка.

Единственият ресор, в който българският бизнес успя леко да пробие, се оказа транспортният. Но Франция бързо охлади дори този ни скромен мерак за евро-препитание. Като Париж реши, че дори в това му пречим. Затова сега прокарва пакет от мерки, които тотално ще фалират родните превозвачи. Войната с българските шофьори със сигурност ще приключи с пълна победа за Франция, защото… нас никой няма да ни подкрепи! Защото партньорите ни в ЕС и НАТО са такива само на хартия!

И желанието за членство на Сърбия в ЕС все още е валидно… на хартия! Но това не попречи на Белград да заяви твърдо, че за нищо на света няма да подкрепи икономически санкции срещу Русия. Представяте ли си? А още са само кандидат-член? Да сте видели подобна дързка и достойна позиция от български политик? Поне веднъж в 30-годишната жалка история на срамния ни български преход? С тази, клекнала пред САЩ, колониална политическа администрация, ние българите никога няма да изпитаме национална гордост. И правилно- на жалкия безгръбначен слуга не му се полага подобна екстра!

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*