Топ икономист РАЗКРИ кога България ще се измъкне от БЕДНОСТТА! Истината ще ви ШОКИРА! Виж Тук:

Кога България ще достигне средноевропейския жизнен стандарт, ако тенденцията от последните 10 години се запази? Отговорът е повече от потресаващ: След 90 години. И то при условие, че растежът на останалите икономики в ЕС за цялото това време не мърда от 0 %. Това разкри икономистът Бранимир Ботев.

Ако икономиката на западните страни в ЕС обаче продължат да нарастват дори с мижавите 0,5% на година, то ще достигнем техния среден стандарт чак след… 141 години. А ако, не дай си Боже, икономическият ръст на ЕС е с цял 1 % – ще има да си чакаме… 233-та години.

Икономическите прогнози за България са изключително мрачни, разкрива Бранимир Ботев. Една от основните причини за трагичната ситуация, според него, е фактът, че по време на прехода бяха унищожени цели отрасли от българската икономика. И вместо на тяхно място да бъдат развивани нови, държавата заложи само на изкуствените и субсидирани от ЕС сектори като зърнодобива и дърводобива.

След 11 години членство в ЕС, днес родната икономика е в погром. Същата от 7-8 години насам се издържа само от услуги и обществени поръчки, финансирани с европейски пари. Но това нито се нарича „бизнес“, нито „икономика“. Повече му отиват думите „далавера“ и „лапачка“, чрез която управляващата ГЕРБ захранва своите клики и поддържа властта си. Именно след 10-годишното управление на ГЕРБ, българската икономика затъна неспасяемо в блатото от евро-глобални зависимости. И вече е близо до онази точка на бифоркация и незавръщане, след която държавата трябва задължително да обяви фалит.

„България има спешна нужда от създаване на национални цели и приоритети, които да обхващат икономиката, демографската криза и пр. крещящи проблеми“, алармира икономистът Бранимир Ботев. И е повече от прав! Само дето няма никакви изгледи това да се случи. Не и докато сме под ботуша на управляващата ни в момента колониална върхушка.

А доколко са адекватни ГЕРБ на проблемите на страната, можем да заключим от най- прясната им „инициатива“: Бойко и ко изведнъж, ни в клин- ни в ръкав, се засилиха да вкарват България в еврозоната. И това при положение, че сме най- бедната страна в ЕС! И при положение, че именно заради членството си в същата тая еврозона, обедняла Гърция – фалира. А най- силните икономики в Южна Европа, като Испания и Италия кроят планове да напуснат същата тая еврозона, защото ги тикала към дъното. И изведнъж най- бедната държава в Европа се е засилила за скок и то с двата крака в… еврозоната! И бързат гербаджиите припряно… при положение, че сме във валутен борд и националната ни валута така или иначе е свързана с еврото.

Уникална идиотщина!

Или злокобна кампания, целяща да фалира България по- бързо?

Интересен факт е, че идеята на ГЕРБ беше подкрепена от доказано соросоидните агенти Сергей Станишев и Кристалина Георгиева, които кампанийно плъпнаха из родните медии да дават интервюта (нещо, което по принцип не правят, освен ако от Брюксел и ЦРУ не им натиснат копчето за активизиране. А последното активиране на Станишев у нас беше за да защити Истанбулската конвенция преди месеци. – б.а.). И двамата запяха в един глас как ще цъфнем и вържем, ако приемем еврото.

Междувременно, гордата членка на еврозоната – съседна Гърция си е в чист фалит. Вчера турският президент Ердоган заяви, че Атина няма пари да се разплати дори с държавните си служители. А както знаем, през последните години гърците разпродават пристанища на килограм, включително и най- голямото си в Пирея (купиха го китайци през 2015-та година-б.а.), за да могат да се разплащат с външните си кредитори. Факт е – Гърция е тотално фалирала.

И вместо да се поучим от грешките на южните съседи, виждаме, че управниците ни от ГЕРБ имат намерение да ги повторят едно към едно. Въпреки, че надали действията им са грешка. На нас от Скандално.нет това ни прилича повече на сделка… с бъдещето на България.

А икономистът Бранимир Ботев, може и да не е съвсем прав дори в най-оптимистичната си прогноза. След само 90 години България няма да достигне средноевропейския жизнен стандарт. Нито след 141, нито след 233 години… Просто защото ще е изчезнала от картата на света. Освен ако не пометем управляващото ни про-американско статукво, не скъсаме оковите на неолибералната диктатура и не тръгнем по нов консервативно-социален път на развитие. Тогава имаме някакъв шанс като държава и народ. А какво ще се случи – ще покаже само бъдещето.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*