ГЕРБ вият от яд заради срещата на Румен Радев с Владимир Путин! Ето Защо:

Президентът Радев е сред първите лидери, които ще се срещнат с руския президент Владимир Путин още в началото на четвъртия му мандат. Разговорът между двамата държавни глави ще се състои в лятната резиденция в Сочи на 22-и май. А ден по- рано, на 21- и, Радев ще се срещне с руския министър- председател Медведев в Москва.

Поканата към президента Радев е по повод Дните на българската култура, които се провеждат в рамките на честванията на Деня на славянската писменост и култура на 24 май. Причината за посещението на Радев в Русия в точно този период е известна от месеци, но явно само Цветан Цветанов не е разбрал.

„Странно е, че точно по време българското европредседателство, държавният глава Румен Радев ще се среща с руския президент Владимир Путин“, изцепи се втория в ГЕРБ.

Факт е, че 24 май се чества изключително пищно в Русия, а културните събития и тържествата продължават дни наред. Докато в България, за най- голям срам, Денят на славянската писменост и култура е сведен до маргинален празник – нали сме европейци и евроатлантици, а не българи, както непрекъснато ни внушават управляващите от ГЕРБ.

Интересно защо Цветанов го притеснява, че Радев ще ходи за 24 май в Русия, а не фактът, че партията му ГЕРБ не покани президента на нито една от шумно рекламираните срещи на високо ниво в рамките на европредседателството на страната. Да, точно така – честта е оказаната на държавата ни, а не лично на ГЕРБ, за да си я присвояват. Идеята на ГЕРБ бе изключително плоска – да покажат, че уж президентът Радев е в изолация и по този начин да се опитат да си вдигат акциите. Бойко Борисов и правителството му неистово се нуждаят от спешен пиар, за да вдигнат потъналия си рейтинг – снимки, целувки и прегръдки с Меркел, Макрон, Туск и пр.

Мислят си, че по този начин ще замажат скандалите с продажбата на ЧЕЗ на Гинка Върбакова, корупционните схеми на високо ниво, ширещата се бедност, липсата на социална политика, повишаващите се цени и пр. Да, осигуриха зрелище на народа за шест месеца, докато трае европредседателството. Но то е към края си, а след това… проблемите  остават и все така се задълбочават, защото управляващите не правят нищо, за да ги решават.

В същото време, президентът Радев изпълнява предизборното си обещание, че ще работи за подобряване на отношенията с Русия. Въпреки постоянните саботажи от страна на ГЕРБ, държавният глава показва желание и старание в тази посока.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*