Бойко Борисов след първата си присъда: Комунисти ме осъдиха! Жертва съм на конспирация!

На 17 май съдът излезе с Първа съдебна присъда за Бойко Борисов и ръководството на ГЕРБ! След сравнително кратък процес Елена Йончева успя да осъди премиера и партията му заради нагли и обидни изказвания, свързани с работата й като журналист, които са накърнили авторитета и доброто й име. Според съдебното решение, Борисов и ГЕРБ трябва да заплатят на Йончева обезщетение от 5000 лева.

Става въпрос за изказванията на Бойко Борисов, че държавата наливала милиони в журналистическата кариера на Елена Йончева. Ето и точните думи на Борисов: „Ще ли сте успешни журналисти вие, ако по няколко милиона държавата ви плаща за едно интервю взето? Ако за интервю държавата България, през една от централите си, плаща за интервюта в чужбина по няколко милиона струвайки, които даже нашето правителство беше принудено от предишното да доплати“.

Изказването е на Борисов на мероприятиe в Бургас по време на предизборната кампания миналата година. Освен горепосоченият цитат, лидерът на ГЕРБ е заявил още: „бяхме принудени милиони за платим за нея. С мъж премиер – тогава“. Очевидно, Борисов визира дългогодишния приятел на Йончева – бившия министър- председател Сергей Станишев.

Освен срещу Борисов, съдебният иск на журналистката е и срещу партията му, тъй като тези изказвания той прави от името на ГЕРБ.

В хода на съдебното дело защитниците на премиера твърдяха, че думите му били извадени от контекст и монтирани по определен начин. Но множеството експертизи на различни записи от медиите показаха, че изказванията на премиера са напълно автентични и не са манипулирани. Освен това, свидетел, който е работил в пресцентъра на предизборния щаб на ГЕРБ, потвърди, че Борисов употребил срещу Елена Йончева точно тези думи.

Осъдителната присъда по делото срещу Бойко Борисов и ГЕРБ бе произнесена на 17 май. Защитниците на премиера и партията му ще я обжалват. А адвокатът на Борисов Марин Марковски определи съдебното решение като „грешка“ и обвини съдията в политически пристрастия.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Марковски за явяване на дело- 500лв., за защита – 200000лв. 🙂

  2. ГОСПОДА ОТ ЕВРОСЪЮЗА : “ ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИН ГОДИНА ПРОТЕСТИРАМЕ ЗА „ОСТАВКА“ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ….ТОВА СЪЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО, КОЕТО ВИЕ ТОЛЕРИРАТЕ И ПРИЕМАТЕ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА “ !!! ЗАЩО ЩЕ НАКАЗВАТЕ НАРОДА …..НАРОДА НЕ КРАДЕ , КРАДЪТ ОЛИГАРСИТЕ,ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ .!!!! ЗАЩО ЩЕ НИ НАКАЗВАТЕ…НАКАЖЕТЕ Г-ЖА МЕРКЕЛ, ТЯ Е “ МАЙКАТА“ НА БОРИСОВ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!….НЯМАТЕ ПРАВО ДА НИ НАКАЗВАТЕ !!! ..ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ,ЧЕ СЕ ПРАВЕХТЕ,ЧЕ НЕ ЗНАЕТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*