Преди минути: Елена Йончева СМАЧКА Бойко Борисов след като го осъди за клевета! Ето какво заяви тя:

Елена Йончева даде първото си интервю след като осъди премиера Бойко Борисов за клевета.
„Присъдата на Борисов показва, че политиците в България нямат право и не трябва да си позволяват да лъжат“, заяви журналистката, която е и депутат от БСП.

Йончева даде на съд Бойко Борисов и цялата му партия ГЕРБ заради нагли и лъжливи изказвания на премиера по време на миналогодишната предизборна кампания. Тогава, пред свои симпатизанти в Бургас, министър- председателят заяви, че държавата наливала милиони на Елена Йончева, за да прави тя репортажи и интервюта. И това се случвало по време на връзката й с бившия премиер Сергей Станишев.

В хода на делото за клевета адвокатите на Борисов пледираха, че клиентът им не бил казал точно тези думи и дори да ги е казал, Йончева сама се е припознала в тях. Друг аргумент на защитата на премиера беше, че Той е отправил тези реплики по време на кампания, а тогава било позволено. Което твърдение е само по себе си абсурдно! Защото не само в България, но и където и да е по света няма закон, който да позволява на политиците когато са в кампания да лъжат и клеветят на поразия. И да им гарантира, че след това няма да поемат отговорност за лъжите си.

Освен че съдът призна Бойко Борисов за лъжец и клеветник, наложи на него и на партията му да изплатят 5000 лева на Елена Йончева. Журналистката заяви, че ще дари тези пари за благотворителната кампания „Повече българчета за България през 2018“.

Изпаднал в тотално безсилие пък, адвокатът на премиера – Марин Марковски заяви, че съдебното решение е „грешка“ и дори обвини съдията в „политически пристрастия“.

Интересен обаче е и поводът по който преди 1 година Борисов охули Елена Йончева. Тогава, няколко дни преди клеветническото изказване на премиера, журналистката заявява, че управляващите от ГЕРБ крадат и от програмата за саниране и от строежа на оградата по границата с Турция. За което извади и документи.

Миналата година Елена Йончева разкри корупционната – шуробаджанашка схема, по която родата на депутата от ГЕРБ и бивш министър Делян Добрев, източва парите за саниране в Хасково. Също така, в своя филм „Граница“ показа и лошото качество на строежа на оградата по границата с Турция. В момента Йончева разследва и фирмите, които са я строили – все близки до ГЕРБ. От месеци тя се опитва да получи достъп до документи, които разкриват злоупотребите по изграждането на съоръжението, но засега прокуратурата не й го осигурява. Всичко това изнервя крадливата колониална шайка ГЕРБ до крайност. И накара премиера от страх и безсилие да си изпусне нервите. За което бе и осъден.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*