Окончателно: Не руски, а украински военни са изстреляли ракетата „Бук“, която свали малайзийския Боинг! Ето го категоричното доказателство:

На 25 май, т.г. (преди 2 дни) Холандия официално обвини Русия за свалянето на малайзийския Боинг 777 над Източна Украйна през 2014 година. При инцидента тогава загинаха всичките 283-ма пътници, както и екипажът. А причина за трагедията се оказа изстреляна ракета „Бук“. Холандските разследващи твърдят, че ракетата е изстреляна от територията на Руската федерация, от руски зенитен батальон.

Доказателства за обвиненията си обаче Холандия не дава. При това – Никакви! Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че изрично поискал да му бъдат представени доказателствата за тежкото обвинение срещу страната му. Но разследващите, както и холандското правителство… отказали. Кремъл категорично не признава заключенията на това разследване, защото на всичко отгоре в разследващия екип не били включени руски експерти, както повелява международното право. Затова и няма как резултатите да се приемат за обективни.

За сметка на това Руското министерство на отбраната представи в своя защита изключително убедителни факти. А именно: Ракетата, свалила самолета над Източна Украйна, е произведена през 1986 г. в бившия Съветски съюз. Същата може да се използва в рамките на 15 години, а след това срокът й на годност може да се удължи с два пъти по пет години. А след като прехвърлят този максимален експлоатационен период, ракетите „Бук“ задължително се унищожават, като процесът се документира от министерство на отбраната.

Ракетата, поразила малайзийския Боинг, е била годна до 2011 година. А трагедията се случи през 2014 г. Т.е., заради изтеклия си срок на годност, няма как да е използвана от руската армия.
Зенитно- ракетните комплекси „Бук“ обаче се използват масово от украинската армия, която е всеизвестно, че няма навика да бракува каквото и да е закупено руско оръжие. Защото няма пари за ново. Последният път, в който Украйна е получила доставка от ракети „Бук“, е бил през 1991 г. След това нови ракети не са купували. Затова няма никакво съмнение, че ракетата, свалила пътническия самолет, принадлежи на украинската армия.

Припомняме, че още през 2014 г. руските военни представиха множество доказателства, сочещи, че няма как те да са причинили трагедията с пътническия самолет. Будинедоумение и факта, че т. нар. „международен“ екип от разследващи за толкова години така и не провери украинските военни. Екипът дори не допусна хипотезата, че ракетата може да е тяхна.

Руският президент Путин коментира, че в периода на инцидента през 2014 г., заради сраженията в Донбас, Украйна е била длъжна да затвори въздушното си пространство. Но не го е направила, с което е нарушила грубо международните норми. Факт, който Западът също избягва да споменава. Владимир Путин напомни, че преди време доказано украински военни са предизвикали подобен инцидент над Черно море, но и тогава Украйна отказала да поеме отговорност.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*