ИЗБОРНАТА КАСАПНИЦА НА ГЕРБ в с. Галиче – Ето какво ни готви Борисов на Местни избори-2019! Виж Тук:

“В село Галиче действа организирана престъпна група на централно подчинение на „професора“ по изборен грабеж Цв. Цв. Ако и след тези опорочени избори ЕС не се намеси, България е на прага на открита диктатура“. Така Велизар Енчев коментира поредната изборна манипулация на ГЕРБ, която й осигури власт в поредната община.

На вчерашния балотаж кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов получи гласовете на 497 души, а за кандидата на БСП Веселин Тушев бюлетини пуснаха 470 души.

Резултатът в полза на мафиотската партия ГЕРБ едва ли е изненадал някой, като се има предвид, че потресаващите изборни манипулации лъснаха още при първия тур в Галиче. Оказа се, че председател на СИК в селото е Георги Кръстев- баща на народния представител от ГЕРБ Красен Кръстев. Още на първи тур таткото на ГЕРБ-депутата извършва много грубо нарушение на правилата за провеждане на избора, като затваря секцията в 17, 30 и пристъпва към броене на бюлетините. С което лишава близо еднатрета от имащите право на глас да гласуват. Същият, за да прикрие измамата си, записва в документите, че секцията е приключила работа в 20, 00 часа. Но въпреки всички фалшификации и манипулации на ГЕРБ, кандидатът на БСП Веселин Тушев печели първия вот с 388 гласа, докато Страхил Стоянов от ГЕРБ остава втори с 369 гласа.

В деня на балотажа обаче става страшно. Жители на Галиче сигнализират, че в една от секциите активисти на ГЕРБ вкарват през заден вход 15 души, които не са местни, но са регистрирани в изборните списъци. Дни преди балотажа, в Галиче започват масово да се заселват лица, които правят адресната си регистрация в изоставената сграда на бившето училище. Въпреки пороя сигнали отжители на селото обаче, нито една институция не взима мерки.

Нито една институция не взима мерки нито след първия, нито след втория тур. И как да се намери институция, която да си свърши работата, когато те до една са на подчинение на ГЕРБ!

И ако си мислите, че тази нагла гербаджийска схема за ванипулация на изборите може да се осъществява само по селата и в малките градчета, дълбоко се лъжете. ГЕРБ я прилагат масово и в големите градове, още от 2009 г. Най- знаковият известен случай за това е от местните избори в Пловдив през 2015 г. Тогава кандидатът на ВМРО Славчо Атанасов загуби от кандидата на ГЕРБ Иван Тотев само с… 1500 гласа.

А ето и скандалния начин, по който това се случи: Час преди затварянето на изборните секции резултатите от екзит половете показваха, че кметът Тотев категорично губи от съперника си Славчо Атанасов. И то с около 11 хил. гласа. Изборната активност през целия ден е доста ниска, но след 19 часа изведнъж рязко скача – заради секциите в ромската махала „Столипиново“. Така, само в рамките на час, кметът от ГЕРБ Иван Тотев си набави близо 11 хил. гласа + спасителните 1500 гласа вповече. И спечели втори мандат за кмет на Пловдив. В публичното пространство има документирани още стотици христоматийни примери за гербаджийски изборни измами. Но няма смисъл да ги изброяваме. Всеки може да ги открие под формата на статии и клипове в интернет.

По-важното е, че догодина предстоят местни избори, които ще са на живот и смърт за деградиращата управленска върхушка на ГЕРБ. И те се готвят! Готвят ни невиждана сеч, касапница и месомелачка с мародерски привкус. Защото те тая власт без кръв няма да я дадат! Помнете ни думата!

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*