Елена Йончева категорична: Бойко Борисов ще бъде ОСЪДЕН за Национално Предателство! Ето какво още заяви журналистката:

Елена Йончева постигна нещо, което никой не вярваше, че може да се случи – осъди Бойко Борисов и ГЕРБ за лъжа и клевета“. Журналистката даде разтърсващо интервю за вестник „Сега“. Ето някои от най- важните моменти от него:

„Най-важното, което смятам, че предстои – Бойко Борисов да бъде съден за предателство на националните интереси. Това, че е излъгал, набедил и оклеветил един кандидат за депутат като мен, е само част от начина, по който ГЕРБ правят политика. С лъжи, с манипулации и заплахи. Борисов спря изключително важни проекти за България. Колкото за корупцията… в България няма корупция, има грабеж“.

„За мен е важно да махнем ГЕРБ. Това не е политически опонент. Който и да дойде след това, ще спре този срив в държавата, който имаме сега. Не казвам, че ще стане лесно, това става с битки, но тази структура – ГЕРБ, която е завладяла държавата на всички нива, трябва да бъде спряна“.

„Изградиха се феодални политически владения в цялата страна, където, ако не си близък до кмета, местния полицай и ГЕРБ, не можеш да се развиваш.

Проблемът в Хасково не беше „шуробаджанащина„. Той беше опакован от медиите като „Кумгейт“. А всъщност там става дума за нещо много по-сериозно. В една община ГЕРБ окупира цялата икономическа дейност. Там един представител на ГЕРБ слага на ключови позиции свои бивши партньори и роднини. И през тях минават всички големи общински проекти. Това е навсякъде, не само в Хасково. Аз очаквах, че ще има разплитане, пропукване на тази система. В тези населени места хората са напълно обезверени, че някой може да живее добре, да успява със собствената си инициатива, талант“.

Ето и как Елена Йончева коментира скандала на годината – сделката за продажба на активите на ЧЕЗ на фирмата- фантом от Пазарджик „Инерком“:

„Стана ясно, че правителството е знаело за сделката с ЧЕЗ от докладите на службите ни и от писмото, пратено от чешката страна. Стана ясно и как чешката страна е предложила на правителството да купи компанията, но то не е искало. Една от констатациите е, че „Инерком“ не отговаря на изискванията в стратегията за инвеститор, защото се изискват 700 млн. лв. собствен капитал, а фирмата има 50 000 лв. Иска се да има определен дял от доставки в енергетиката, а „Инерком“ няма. Според доклада на главния прокурор „Инерком“ и свързаните с нея фирми имат 15 предварителни производства, проверки за измами, безстопанственост и какво ли още не. Това надежден инвеститор ли е?

Поведението на ГЕРБ да крие информация показва заинтересованост сделката да не се освети и да не излезе истината. Държавата трябва да се намесва при сделки, засягащи националната ни сигурност.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*