Журналистката Нора Стоичкова: Заради ПРЕДАТЕЛСТВОТО на ГЕРБ и Борисов, съседните държави ни точат ножа! ЕКСКЛУЗИВЕН КОМЕНТАР:

Топ журналистката Нора Стоичкова разкости ГЕРБ заради националното предателство да откажат проектите АЕЦ Белене и Южен поток. Тя коментира и тоталния провал на Борисов да ги реабилитира при посещението си в Русия преди дни.

Ето какво написа журналистката:

„Владислав Горанов, финансов министър, по бТВ за руската визита и други въпроси, които според него, редакторите шепнат в ухото на Хекимян. По-нагло може да лъже само Борисов.

На въпроса кой спря Белене и Южен поток:  за АЕЦ-а нямало инвеститор, а Южен поток не отговарял ЧАСТИЧНО на изискванията на ЕС. Росатом предложи 100% финансиране на АЕЦ-а на цена от 6,270 млрд. долара с опция България да изкупува собственост с продажбите на ток. Никога повече няма да имаме подобна изгода от строеж на атомна централа. Днес цените са други, а когато Борисов стигне до първия бетон – ще бъдат двойни, защото целия свят строи АЕЦ като луд и при засилено търсене цените за ядрено оборудване, доставка и монтаж, хвърчат в небесата.

И понеже ни Хекимян, ни редакторите му разбират от сметки, така и Горанов не беше попитан по един основен въпрос – как ще обясни преките и непреки загуби от бламирането на Южен поток, когато за транзит от 62 млрд. кубика бюджетът щеше да се захранва с по минимум 400 млн. евро суха пара. Единственото приходно перо, по което потни вода нямаше да пием. Как не го е срам да лъже като дърта циганка, това амбициозно, но крайно несъстоятелно момче!

Цинично е и пренебрежителното му отношение към онези 800 млн. долара преки загуби за Русия, които лично Борисов нанесе на ГАЗПРОМ като се извъртя като мръсна котка във въздуха, докато се бореше да се върне на власт, а сенатор Маккейн му шепнеше в ушето, че това може да стане само ако бламира Южен поток.

Вината на Борисов и ГЕРБ за това че сме най-бедната държава в с Европа е най-голяма от всички останали причини. Крайно некадърната мутренска политика от сорта – хиххи, товарищ Путин, ние сбъркахме, ама затова по-големият прощава, хихихи“ ни донесе поне 20 милиарда лева загуби, масова емиграция и крайно разпространение на мизерията до 90% сред българите. Гилотина на площад Батенберг, а не осанна заслужава Борисов. Защото съседите ни точат ножове на отслабената ни държава и скоро ще почнат да скубят територии.

Какво означава тръба от Турски поток за България – ами, зависимост от турския кеф, това означава. Утре и Ердоган ще се похвали, че пълни 25% от българския бюджет, тъй както и Путин каза, че 25% от приходната част на хазната се дължи на данъците на Лукойл. Лукойл, който купи държавния Нефтохим през 1999 г. Като сме прости да продаваме ключова инфраструктура на чужди държави, сега ще рупаме жабетата.

Това пародията на Великия Гетсби – Горанов, няма как да го види. Казват, че пиел от 10 часа сутринта, аз не го вярвам това, но го чувам от човек, който знам, че се вижда често с него. И седнал днес този човек да ми говори – напълно безхаберно за финансист, за човек с претенции да разбира от материята, че „ако имало свободни количества от българската тръба по Турски поток, ще помислим как да ги използваме“. Или е тъп Горанов, или пак смотава нещо. По тръбата към България можем да разчитаме най-много на 16 млрд. кубика. Потреблението в момента ни е около 2,5-3 млрд. кубика. Останалото действително можем да транзитираме, но голям е въпросът за това – на каква цена ще идва руския газ по турската тръба?

Няма как тръба от турски поток да е „диверсификация“ на руските доставки на газ, които носят сигурност за националния ни суверинитет. След като заради Борисов, Горанов и други пишман държавници изгубихме целия си енергиен суверинитет с бламирането на Южен поток, който излизаше на Паша дере край Варна и транзитираше по 65 млрд. кубика годишно.

Срам и позор е да оставяш тия да ти се измъкват, колега Хекимян! Срам и позор за цялата ни гилдия е да подминеш с мълчание намека, че ти шушнат в слушалките! Срам и позор е при цялата мощ на бТВ да не псе консултира с енергийни експерти, преди да прави „обекта“ Горанов в сутрешния прайм тайм. Язък, както би казал Ердоган, преди да отсече главата на поредния гюленист!“

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*