Чудовищен Скандал Разтресе Кабинета! Валери Симеонов: Министър Ангелкова е КОРУМПЕ! ТАЙНО РАЗПРОДАВА държавните ПЛАЖОВЕ на Слънчев Бряг

Жесток конфликт между вицепремиера Валери Симеонов и министърката на туризма Николина Ангелкова разтресе из основи управляващата коалиция на ГЕРБ и ОП. Повод за чутовния скандал станаха петте заведения на „Какао бийч“ в Слънчев бряг, които Симеонов обяви за събаряне. Няколко часа по- късно обаче, през главата на вицепремиера, Ангелкова обяви, че баровете си остават по местата.

Злопаметния Симеонов обаче нанесе светкавичен и съкрушителен контра-удар, като днес разкри потресаващи морски далавери с главно действащо лице – министър Ангелкова. Симеонов изнесе документи, с които уличава Николина Ангелкова в тежка корупция. Министърката на туризма се опитвала да продаде 20 дка от държавната плажна ивица. Става въпрос за части от плажа в Слънчев бряг, които се намират около хотелите на Елена Иванова – директор на „Съюза на собствениците в Слънчев бряг“.

Симеонов разкри, че Ангелкова е предприела процедури за изваждане на въпросните 20 дка плажна ивица от държавния фонд и ги е подготвяла за продажба.

Миналата година, след сигнал на Валери Симеонов, от същото място (около хотелите на Елена Иванова) бяха премахнати десетки незаконни обекти, построени върху плажната ивица – паркинги, детски площадки, заведения и пр. – все собственост на Елена Иванова.
Според Симеонов, поради тази причина сега Иванова се опитва да сложи ръка върху терените, с помощта на министърката на туризма.

„Както е тръгнало, ще останем без плажове“, коментира Валери Симеонов. Той се зарече, че няма да позволи на Ангелкова да прокара решението за продажбата на тези имоти през Министерски съвет.

Терените, които Ангелкова иска да открадне от държавата

Междувременно, министърката на туризма заяви, че твърденията на Симеонов не били верни. Ведомството й не било поставяло въпроса за приватизация на плажни ивици. Министърът на регионалното развитие Николай Нанков също защити Ангелкова като разказа, че Ангелкова му изпратила само писмо с въпроси за евентуални промени по кадастралната карта на Слънчев бряг. Но не и искане за приватизиране. „Превратно тълкуване на нещата от Валери Симеонов, може би“, заяви Нанков.

Какво се случва с управляващата коалиция, питат се все по-често независими политически анализатори. И прогнозират, че скандали, като този между Симеонов и Ангелкова, ще стават все по-чести. Правителството на ГЕРБ я кара ден за ден, като всеки гледа да награби колкото се може повече и за по-кратко време. Че не се знае колко още ще изкарат на власт… пък и лапачката с всеки изминал ден намалява.

А докато министрите ни се карат как да си разпределят апетитните терени от държавната плажна ивица, народът продължава да обеднява, а цените да растат.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*