Тотален ПРОВАЛ на МВР по случая Владимир Пелов: Знаели къде се крие, но не го могли да го хванат! Ще има ли ОСТАВКА на министър Радев?

Избягалият затворник Владимир Пелов е убит тази нощ в центъра на родния си Ботевград! Но ако си мислите, че опасния пандизчия е застрелян при опит да се измъкне от полицията, която най- после го е намерила, дълбоко грешите. Смъртта на Пелов е също толкова шокираща, колкото и бягството му в началото на април т. г. през парадния вход на Централния софийски затвор.

Рецивидистът Пелов е застрелян при скандал с ботевградския сутеньор и ъндърграунд-легенда Марио Панчев – Дебелия. Екшънът се разиграл в самия център на Ботевград.

Между двамата бивши авери избухнал конфликт. И досущ като в каубойски уестърн, те едновременно извадили пистолетите и стреляли един в друг. Пелов починал на място, а Марио Панчев е настанен в местната болница в тежко състояние и с опасност за живота.

Оказва се, че през цялото време, докато полицията го е търсела под дърво и камък, Владимир Пелов си е бил в родния Ботевград. От МВР признаха, че преди време получили информация, че може да е там. Но очевидно, не са счели за нужно да я проверят.

А най-фрапиращо е официалното становище на МВР: Властите разполагали с оперативна информация, че от около месец Пелов се намира на територията на Ботевград. Всеки сигнал, който е получаван, бил проверяван. Но полицаите не знаели, че Пелов е с променена външност – с брада, облечен със суичер с качулка. А отгоре на туй носел и шапка! И това изобщо не е шега! Съобщи го окръжният прокурор на София Наталия Николова на извънредна пресконференция. От което стана ясно, че ченгетата са очаквали да срещнат нейде по улиците Пелов в опрятен затворнически вид – с костюмче на райета и с пандизчийска прическа 0-номер.

Владимир Пелов бе осъден на доживотен затвор заради няколко убийства. След бягството му криминални психолози коментираха, че е много опасен – тежък рецивидист, който няма какво да губи. В ромската махала на Ботевград, където Пелов е роден и отраснал, разказват, че ако някой не му харесал – направо вадил пистолета, за да го застреля.

И въпреки множеството анонимни сигнали, че Пелов се крие в циганската махала на Ботевград, МВР е оставило Пелов най- спокойно да шета из района въоръжен до зъби. (След убийството у Пелов са намерени 3 пистолета, един от които – автоматичен)

Интересно дали и този път министърът на вътрешните работи Валентин Радев ще каже, че не е честно да му искат оставката, както се изцепи преди два месеца, когато затворниците Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха посред бял ден от Централния софийски затвор.

И така, благодарение не на МВР, а на Закона на джунглата – защото в България други закони явно вече не важат, Владимир Пелов е покойник.

Остава обаче още един беглец – Радослав Колев. Той излежаваше присъда от 26 години за брутално убийство … с чук и нож. Колев е някъде на свобода и няма да е лошо от МВР да се вдигнат да проверят дали случайно не е в родния си дом, където се укриваше и Пелов.

А може би МВР знаят къде е Радослав Колев, но се надяват отново на закона за естествения подбор в крими средите. Или пък Съдбата да се погрижи и той да си намери майстора. Дано само докато МВР изчакват Провидението, не пострада някой невинен.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*