Проф. Николай Радулов: ГЕРБ Назначиха МУТРИ И МАФИОТИ да Ръководят МВР! Системата е в РАЗПАД и не може да бъде спасена! Ето какъв е Единствения Изход:

Вече дори реформи няма да спасят МВР. Системата трябва да се нулира и градежът да започне на чисто. Това заяви проф. Николай Радулов, един от най- изтъкнатите експерти по сигурност у нас.

Положението в МВР е много трагично – системата е в тотален разпад. Процесите на унищожение започнаха преди девет години с идването на ГЕРБ на власт. А през последните две, ситуацията е направо апокалиптична. Служителите са отчаяни от състоянието на министерството. Всичко по-кадърно – напуска. И проблемът не е толкова финансов, колкото ръководен, коментира проф. Радулов.

Най- тежкият проблем на МВР е в това, че на ръководните постове масово се назначават лица с престъпно минало. На практика, откакто ГЕРБ са на власт МВР и организираната престъпност се сраснаха.

В МВР текат ужасяващи процеси: Младите и кадърни служители биват отстранявани или демотивирани, така че сами да напуснат. Причината е, че не са удобни. И на местата им се назначават не просто некадърници, а лице с богато криминално минало, свързано с групировките.

През последните няколко години МВР въобще не изпълнява основните си функции – да пази и защитава населението. Единствената му функция е да осигурява ръководни постове и държавна хранилка за удобни, некомпетентни и компрометирани лица.

Системата е толкова прогнила, че не може да се оправи нито с реформи, нито с допълнително финансиране. Изходът е само и единствено рестарт“, категоричен е проф. Николай Радулов.

Властта направи всичко възможно да пропагандира, че полицейските протести са само за увеличение на заплатите. А истината е друга: Основата на техния протест е срещу начина на ръководене на МВР. Обещаха им, че постепенно ще се правят реформи, за да се подобри начина на работа на системата, но вече им е ясно, че нищо няма да се направи.

Кой е виновен за разпада на системата на МВР?! Нека припомним, че в рамките на два месеца вътрешният министър от ГЕРБ Валентин Радев на два пъти отказа да си подаде оставката. Първият път – заради случая с избягалия затворник Владимир Пелов и втория път-  заради скандалното убийство на същия – при битов скандал в родния му Ботевград, където се подвизавал необезпокояван цели два месеца под носа на МВР.

И в двата случая Радев хвърли вината върху министрите преди него с обяснението, че за една година начело на министерството, нямало как да промени нещата. Не го смути дори факта, че БСП внасят вот на недоверие към правителството именно по темата за сигурността.

Министър Валентин Радев не иска да подава оставка

Радев се е запънал и не подава оставка по нареждане на покровителя си. А Борисов мълчи и се прави на две и половина. Въпреки очевидния разпад на системата. Защото този разпад е програмиран от колониалните собственици на територията България – САЩ и ЦРУ. Именно по тяхно нареждане бе унищожена и армията ни. Защото на една колония, каквато е България не й се полагат нито силна войска, нито силна полиция. А премиерът ни просто изпълнява чужди заповеди.

Проф. Николай Радулов е категоричен, че проблемите, които има в МВР, са налице и във всяко друго министерство. Назначаването на некадърни, компрометирани, и дори криминално проявени лица е повсеместно, стига да са послушни и удобни на статуквото на ГЕРБ. Да не забравяме, че самият министър- председател е от средите на крими-контигента, където се подвизаваше през 90- те. А когато една мутра стане Премиер, няма как и изградената от него държавна система да не е мафиотска.

Системата на МВР и цялата държава е проядена от мафията, оглавявана от ГЕРБ. Затова и рестартът, за който споменава проф. Радулов, трябва да е под формата на една гръмовна революция! Друг способ за промяна вече не се вижда.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*