Ужас! ЕС ни Връща 45 хил. Мигранти, минали през България! Идат още 500 хил. Бойко се покри и гузно мълчи!

Всичките 45 000 мигранти, които са минали през България на път за обетованата Западна Европа, ще ни бъдат върнати обратно, алармира Корнелия Нинова. А след тях през следващите няколко години ще ни пратят на порции още половин милион. Шефката на БСП призова Бойко Борисов да не се скатава, а да се весне в парламента, за да изложи позицията си по въпроса преди срещата на върха на ЕС.

Днес стана ясно, че Германия, Австрия и Франция вече тайно са ни върнали над 8000 мигранти. Но ако идеята на немският вътрешен министър бъде окончателно приета – всички мигранти на територията на ЕС ще бъдат връщани в държавите, през които са влезли в съюза. Което значи, че на България ще бъдат върнати близо 45 000 арабски бежанци.

Корнелия Нинова разкри и че също така тихомълком правителството на Борисов е приело постановление 208, което задължава България да осигури на мигрантите всевъзможни социални придобивки, които в момента са недостъпни за много българи – безплатно жилище, сносна работа, безплатни здравеопазване, образование и пр. „Откъде ГЕРБ ще намерят пари, за да изпълнят въпросното евро-постановление“, пита лидерката на БСП.

И още: „Вчера Бойко Борисов неочаквано гракна, че ЕС трябвало да си затвори външните граници, за да се спре притока на още мигранти. Премиерът настоя всички бежанци вече да минавали през КПП- тата, което поставя интересния въпрос: Откъде са минавали досега? И ако не са минавали през КПП- то, то това не значи ли, че са престъпници“, попита Корнелия Нинова.

Позицията на Борисов е продиктувана от правителствената криза в Германия. Покровителката му Ангела Меркел има две седмици срок, даден й от коалиционните партньори от ХСС, в който да разреши проблема с мигрантите. Фрауто се надяваше ЕС да приеме предложението й за мигрантски квоти, така че пришълците да бъдат разхвърляни равномерно между всички страни- членки в съюза, а не както е сега – само в Западна Европа. И Борисов не може да й откаже, защото самата му партия ГЕРБ е немски проект, (финансиран от фондацията Конрад Аденауер-б.р.) По време на европредседателството ни, ГЕРБ се опитаха да прокарат поръчката на Меркел, но срещнаха категоричната съпротива на Вишеградската четворка (Унгария, Полша, Чехия, Словакия), Италия и др.

За разлика от Борисов, Корнелия Нинова е прегърнала идеята на централно-европейските лидери от Вишеград- мигрантите да бъдат върнати по родните им места. Което значи да се работи за мир и стабилност в Близкия Изток. Което пък може да се постигне единствено и само ако терористите САЩ и Западна Европа бъдат ударени през алчните и крадливи пръсти. За да секнат мераците им да палят войни.

Категоричният отказ на страните от Вишеградската четворка да приемат мигранти на своя територия ги конфронтира силно с ЕС. Но с времето все повече европейски лидери се присъединяват към тях. Дори Ангела Меркел днес признава с половин уста, че политиката на Орбан спрямо мигрантите е била правилна.

Каква обаче ще е позицията на България по горещия мигрантски казус? Борисов мълчи. И въпреки подканянията на Нинова, в Парламента едва ли ще се появи. При последната си визита там, издържа точно 5 минути… под куршумената канонада от въпроси на опозицията. И уплашен от напора на опонентите си, подви опашка и се изниза през задния вход. Така, както правят страхливците. И гузните национални предатели.

Позицията, естествено, ще е такава, каквато западните господари на ГЕРБ им наредят – т.е., всяка друга позиция, но не и тази в полза на България. …И не 45 хил… 5 млн. мигранти ако му заповядат да приемем, Борисов ще ги посрещне с хляб, сол, с нашите пари и на нашата земя. Съмнява ли се някой?!

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*