Разкритие: Вижте за колко пари ГЕРБ ПРЕДАДОХА България по казуса с Македония!

За следващия програмен период на ЕС (2021- 2027 г.) страните от Вишеградската четворка (Унгария, Полша, Чехия и Словакия) ще получат с 24% по- малко евро-субсидии, докато същото финансиране за България се увеличава с 8%, похвали се най-тържествено Цветан Цветанов.

С риск да охладим ентусиазма на физкултурника Цветанов, ще разясним какви суми се крият зад тези проценти: Всяка година Чехия получава евро-субсидия в размер на 10 млрд. евро. Приблизително същата сума получават Унгария и Словакия, а полската е три пъти по-висока. Нека сега видим на техния фон каква е годишната субсидия за България. Най-оптимистичните изчисления сочат- 2 млрд. евро.

Половината от тях обаче връщаме под формата на вноска за членство в ЕС. Т.е „гръмките 8 % увеличение са просто едни 160 млн. евро. А след орязването на евро-субсидията й с 25 %, Чехия вече ще получава „само“ 7,5 млрд. евро. Или Чехия, чието население е двойно на българското, пак ще полчава неколкократно по-голяма субсидия. Същото е положението и с останалите страни от Вишеградската четворка.

Друг е въпросът, че тези 8% увеличение България ги плати скъпо и прескъпо. За да си ги издействат, ГЕРБ предадоха националните ни интереси по казуса с Македония. Слугински безропотно приеха новото име „Северна Македония“. Нищо, че то гарантира бъдещи териториални претенции на Скопие към страната ни. Да припомним, че само допреди година Борисов бешевърло против и отхвърляше името Северна Македония. Но сега нещата се променили, дали ни били гаранции, коментира лаконично и загадъчно външната ни министърка Екатерина Захариева.

И не лъже! Те наистина се промениха. Само допреди година ЕС се канеше да ореже здраво кохезионните фондове за Източна Европа, тъй като парите не отивали по предназначение. И като най-ярък и зловещ пример в това отношение даваха България, където евро-субсидиите изобщо не стигат до народа, защото от тях се обогатява местната политическа и бизнес олигархия.

Но този 8-процентен евро-рушвет явно е променил изоснови възгледите на ГЕРБ по казуса с Македония. Неочаквано за всички страни в ЕС, постоянно критикуваната и уличавана в корупция България, получи изненадващо поощрение от ЕК. В резултат на което Борисов и шайката му не оспориха нито един от предложените варианти за ново име на Македония. И за капак приеха най- ощетяващото интересите на България име – Северна Македония. И това, при положение, че географски погледнато нашият Пирински край също е северна Македония.

В същото време, държавите от Вишеградската четворка бяха наказани със сериозно орязване на евро-субсидиите- заради отказа си да приемат мигранти. И четирите държави яростно отстояват националните си интереси, което е в тотален разрез с глобалистката политика на ЕС за деконструкция на държавите и заличаване на нациите. Затова и Брюксел им отвърна със съответното наказание. Но така или иначе, Унгария, Полша, Чехия и Словакия нямат никакво намерение на сведат глава.

За разлика от нашата България, която продажното правителство на ГЕРБ изтъргува за жълти стотинки. А тази увеличена с 8%  евросубсидия тепърва ще ни излиза през носа. Защото, когато република Северна Македония влезе в НАТО, тя със сигурност ще започне да предявява претенции за свое малцинство в Пиринския край. И тогава да видим къде ще се изпокрият предателите от ГЕРБ. А може би вече ще са забегнали някъде на Запад. Така правят българските национални предатели предателите. Винаги в историята.

Ясное, че увеличената с 8% евро-субсидия е подкупът на глобалистки Брюксел към безродната шайка на ГЕРБ. Която, след като разчлени и обезкости бг. икономиката, вече се хрантути само от обществени поръчки и евро-фондове. Но дали тези 160 млн. вповече ще стигнат на Борисов на нахрани цялата си клиентела, която го крепи на власт. При все по-намаляващите европейски пари – едва ли! Така или иначе, с тези 8% ГЕРБ се надяват да си осигурят подкрепата на феодалните дерибеи, които сами създадоха, за да се бетонират във властта. Че паднат ли – жална им майка!

А какво видяхме от евросубсидиите ние, обикновените български граждани – току-що ремонтирани улици и тротоари, разбити на пух и прах след… летен проливен дъжд. А какви кратери зейват по магистралите на първа пролет… Всяко нормално природно явление за сезона (дъжда или сняг) в гербаджийска България води до апокалипсис! Който за минути унищожава инфраструктура за стотици милиони евро. Нека споменем само гордостта на ГЕРБ столичното метро. Което само след 10 минути летен порой, се превърна в езеро.

Това видяхме ние, българите, от евросубсидиите – как се отичат в канавката. Защото след управлението на ГЕРБ няма да остане нищо. Градинките им ще буренясат, чешмичките ще зеленясат, шадраванчетата ще папунясат, пейките ще изгният, а пътищата и магистралите им ще се превърнат в лунен пейзаж от кратери. Защото България ще обезлюдее. И защото с всички европейски пари, които получиха, ГЕРБ не построиха нито едно предприятие и въобще нищо, което да носи доходи на населението и държавата. Ще е цяло чудо ако след 10 годишното управление на Борисов, България оцелее като държава.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*