Елена Йончева избухна: Борисов и ГЕРБ УБИВАТ България! Ето какво още разкри журналистката:

„ГЕРБ е шайка, както казва бивш депутат от партията. Тя е организирана престъпна група“. Това заяви преди БТВ говорителят на парламентарната група на „БСП за България“ Елена Йончева по повод внесения от социалистите вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“.

Тя бе категорична, че правителството на Бойко Борисов трябва да си ходи, тъй като е вредно за България. Мотивите за внесения вот са пълен провал на работата на правителството по темата за сигурността, осигуряването на националната сигурност, както и провал в работата на МС при осигуряване на необходимите условия за работа на българските военнослужещи”.

„Всеки вот на недоверие към кабинета Борисов, е закъснял вот на недоверие, заяви Елена Йончева.

Вотът на недоверие е начин да поставим проблемите, за да може българският избирател да знае какво се случва в държавата, каза тя. Полицията няма самочуствие, няма достойнство. Заплатите им са ниски. Какъв е изходът, специалистите трябва да кажат, посочи Елена Йончева.

У нас има най-ниските заплати, най-ниските пенсии, хората едвам оцеляват, посочи тя. България пропада, хората не издържат вече“, каза тя.

Според нея държавата не можела да се справи с битовата престъпност. „Всичко се превръща в една шега. Защо МВР не се справя, и Цветан Цветанов го признава. Кметовете на общините ще наемат частни групировки, за да охраняват. Въпросът е защо стигнахме до тук. През последните години са направени 20 поправки в закона за МВР. Не можете да очаквате от човек, който получава 700 – 600 лв. да ви охранява. Един охранител в частния сектор взима 2500 лв. Как да ни охраняват хора, които нямат самочувствие“, поясни Йончева.

„В доклада за върховния департамент на САЩ се говори за корупция по най-високите етажи на властта. Отвсякъде сме уязвими, затова не ни приемат в Шенген“, уточни говорителката на „БСП за България“.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*