Лека му пръст на ЕС! Либия заби последния пирон в ковчега на Евросъюза! Ето какво се случи:

„Европейският съюз е заплашен със смърт!“. Страховитото признание е на председателят на Европейският парламент Антонио Таяни.

„Срещата на върха на ЕС в края на тази седмица е последен шанс надеждите за съвместен живот на половин милиард европейци да не бъдат унищожени“, допълва още той.

Антонио Таяни прокламира идеята ЕС да сключи споразумения с държави от Северна Африка, като Мароко, Либия, Тунис, Алжир и др. и да изгради там центрове, които да спират мигрантската вълна към Европа. Споразумението между ЕС и Турция показа, че идеята е успешна, тъй като по този начин беше пресечен бежанския маршрут през Балканите, обясни шефът на Европейския парламент.

6 млрд. евро ще са необходими за създаването на такива бежански центрове. Но отделянето на тези пари в случая е най-малкият проблем на ЕС. Защото се оказа, че нито една държава от Северна Африка не желае да приеме сделката.

Вчера правителството в Либия категорично отхвърли идеята да построи на своя територия мигрантски центрове. В момента европейските лидери се надпреварват да ухажват Триполи – белким страната се ангажира поне да охранява средиземноморското си крайбрежие, през което в момента минава 30 % от мигрантския поток към Европа. Но, уви. Либия няма никакво намерение да играе по свирката на ЕС.

Като говорим за Либия, няма как да не си спомним за екзекутирания й лидер Муамар Кадафи, който още през 2011 г. предупреди Запада, че ако го свалят от власт, „бентът ще рухне“ и страховита мигрантска вълна ще залее Европа. Разсекретен наскоро телефонен разговор между Кадафи и Тони Блеар, разкри още по- страховито предупреждение. Кадафи информира британския премиер, че в Триполи и други големи либийски градове има гнезда на Ал- Кайда, които се готвят да превземат територията на Либия и оттам да атакуват Европа. Разговорът е проведен през 2011 г., – няколко месеца преди подкрепяните от Запада „въстаници“ да линчуват и убият Кадафи.

Сега същият този лицемерен, алчен и безбожен Запад размахва едни 6 млрд. евро, за да замаже грешката си с цветните революции в Северна Африка. Но… никой не му ги иска. Защото в Северна Африка много добре знаят кой спонсорира терористите (първо Ал Кайда, а сега и ИДИЛ), които унищожават държавите и избиват хората им – ЕС и САЩ. Лидерите в Северна Африка се опариха и вече не вярват на Запада. Нещо повече- те вече не искат да имат нищо общо с тази деградирала био-маса, наричаща себе си „евро-атлантическа общност“. И повече няма да се съгласят да влизат в съглашение с тях дори срещу стотици милиарди.

А за ЕС остава единствено да се пържи в собствения си мигрантски сос. Ангела Меркел е на косъм да изгуби властта в Германия. Италия и Франция не спират да си разменят гневни депеши и обвинения. Като правителството в Рим заплаши с излизане от ЕС до 1 година, ако не се реши проблема с мигрантите. Вишеградската четворка и Австрия все повече се капсулират и показват, че не искат да имат нищо общо със статуквото в Брюксел.

А през това време спонсорираните от Сорос НПО- та продължават ежедневно да извозват с кораби мигранти от Северна Африка към Европа. И вместо ЕС да забрани дейността на тези американски НПО-та (както направиха Орбан и Курц в Унгария и Австрия) и така да си реши проблема, същия тоя ЕС продължава да се чуди къде да строи бежански центрове и къде да мести мигрантите, които го заливат на вълни цунами… и скоро ще го заблатят.

Европейският съюз не просто е заплашен от смърт – той вече е в предсмъртна агония. И връщане назад няма. Лека му пръст! Скоро!

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Какво откровено , какво точно изложение ? В българска медия не съм срещал такава прецизност !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*