Кой и защо пусна фалшивата новина, че Бойко Борисов си е купил ОСТРОВ! Отговорът ще ви ИЗУМИ:

Нека започнем първо с това, че фейкнюзът за острова на Бойко Борисов е новина отпреди 3 години, която периодично избухва и циркулира във фейсбук. Заедно с още една дозина подобни фалшиви новини. Хората ги четат предимно за забавление, защото повечето от тези фейкове звучат толкова недостоверно, че и децата не им се връзват.

Кое обаче накара министър-председателят да обърне специално внимание и насред Брюксел да изригне точно срещу новината, че си е купил остров? Нима не е чел за себе си, че е алкохолик, че е купил на любовницата си къща в Барселона за 1.5 млн. евро, че разследването „Досиета от рая“ е разкрило негова офшорна сметка с 4 млрд долара… все ултрапопулярни фейкове. Чел е и още по-брутални неща за себе си. Но никога досега не бе реагирал. Ето и отговора:

Днес всички медии пишат какво е казал Борисов за острова, но никой не коментира чудовищното му и самоубийствено самопризнание на същата пресконференция само минута преди това. А именно там е заровено кучето.

Ето как ние от Skandalno.net описахме въпросната брюкселска среща за мигрантите от 24 юни:

Бойко Борисов направи шокиращи самопризнания пред медиите на вчерашната среща в Брюксел по въпроса за мигрантите. Увлечен и упоен от собствените си думи, Баце най-нелепо се издаде как партията му ГЕРБ откраднала милионите, които ЕС плати на България да спира мигрантската вълна. Борисов обаче изобщо не я спрял, ами най-свободно я пускал да изтича през България за Германия, защото тогава Меркел ги приемала с широко отворени обятия. А и било ясно, че бежанците няма да останат у нас.

„Нека бъдем честни – ние, Гърция и Италия, като външни граници на Съюза масово пропускахме мигрантите и не си спазвахме ангажимента към ЕС. Иначе те нямаше да са в Европа“, изцепи се министър- председателят пред журналисти в Брюксел.

„През последните 5 години над 60 000 бежанци са минали през България и са отишли в Германия. Тези хора сега може да ни ги върнат. Но тогава релокацията беше в наша полза, още по- фрапатно признание направи Борисов пред медиите.“ Цялата статия можете да прочетете ТУК

От което стана ясно и на простите, че ГЕРБ просто са откраднали ония 160 млн. евро, които ЕС им плати за да спират мегрантите. Борисов е от много години в политиката, но дори най-опитните понякога допускат непростимо глупави грешки. Като тази: Да признаеш пред десетки журналисти и то насред Брюксел… че крадеш европейски пари!!! Но Баце бързо усети какво харакири си е направил и на мига, кризисно, ни в клин – ни в ръкав, смени темата с първата пиперлива жълтения, която му хрумна – за покупката на острова. Изигра едно театрално възмущение и хвърли новината като фалшива фейк стръв на журналистите. Да отклони вниманието, та белким никой не обърне внимание на самоубийственото му самопризнание минути преди това. 

…и платените му слугински медии, и глупавите безмозъчни копи-пейстъри захапаха и разпръснаха премиерската стръв за наивници. Но не и Скандално.нет.

Ето това е истината, уважаеми читатели. Така ви манипулира властта на ГЕРБ. Skandalno.net

Автор: Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*