Пеевски Показа КОЙ КОМАНДВА БЪЛГАРИЯ! Депутатите приеха Медийния му закон! Патриотите Скочиха в Защита на ДПС! Само БСП се опълчи!

Депутатите приеха на първо четене медийния закон на Делян Пеевски. Въпреки че укриват резултатите от гласуването по партии, ДПС-депутатът Йордан Цонев разкри, че само БСП са гласували с „против“ и „въздържал се“. А законът на Пеевски е бил подкрепен от 92-ма депутати. Включително от парламентарната група на Патриотите.

Гласуването на медийния закон, внесен от депутати от ДПС, начело с Пеевски, е вмъкнато в днешното заседание на парламента. Законопроектът не е минал през задължителното обсъждане в комисиите на парламента, но вносителите от ДПС го прекарали през „вратичка в закона“, от която хитроумно се възползвали. Очевидно ДПС и управляващите са се опитали да прокарат новия медиен закон тихомълком и възможно най- бързо.

А най- неочаквано и даже шокиращо, като най- върл защитник на закона на Пеевски, се изяви… Волен Сидеров. Лидерът на „Атака“ омаловажи както факта, че вносители са ДПС, така и това, че един от съставителите на закона е скандалният депутат Делян Пеевски. Сидеров заяви, че законът бил важен за цялото общество, тъй като щял да „осветли“ собствениците на медии и финансирането им. Сидеров обяви, че законопроектът е добър и затова „Обединените патриоти“ ще го подкрепят, независимо от това че зад закона надничат интересите на Делян Пеевски.

Най- остро срещу предложението на ДПС се изказа Антон Кутев от БСП: „Не мога да подкрепя законопроекта за задължителното депозиране на печатните медии, защото за мен той е следващата крачка на неолибералния проект за разграждане на държавността“. Кутев заяви, че не подкрепя закона и заради това, че под него се мъдри подписа на Пеевски. Депутатът от БСП разкритикува парламентът за това, че се е превърнал в инструмент за изчистване на имиджа и легитимиране на съмнителния медиен бос Делян Пеевски.

Какво, всъщност, съдържа законопроектът на Пеевски?

На пръв поглед нищо съществено и ново. Тъй като новото е невидимо с просто око. Направени са нарочни „вратички“, създадени специално за Пеевски, така че по-лесно Той да заобикаля същият този закон. Като например: Да не се отчита финансирането от банкови кредити. Според текстовете всички електронни и печатни издания трябва да публикуват информация за истинския си собственик. А също и да декларират финансирането си, лицето, което им го дава… и на какво основание го прави.

Реално, все изисквания, които и сега съществуват под някаква форма. А извън вратичките, явно с този закон Пеевски държи и да покаже на основния си медиен конкурент Иво Прокопиев кой командва. И да демонстрира как целият парламент ще му играе по свирката, само да щракне с пръсти.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*