Проф. Иво Христов: ГЕРБ ЗАТРИ Бъдещето на България! Готвят СТРАШЕН сценарий за страната!

Проф. Иво Христов представи във Велико Търново своята книга „Пред пепелището на нестаналото българско общество“. Той гостува в Старата столица за един откровен разговор за ситуацията в България.

„Да се дефинира ясно и достоверно каква е „болестта“ на обществото ни е най-важният политически въпрос на днешното време. Той е свързан и с дефинирането на отговорността – кой ни вкара в тази ситуация?“, каза проф. Христов. Той задълбочено изследва историческите, икономическите, политическите и социалните фактори, постепенно лишили днешното общество от надеждата за развитие.

„Има тежка невроза на нацията. Хората на инстинктивно ниво усещат, че дните ни са преброени; че „комай ни лъжат тия синковци“, въпреки приказките за блестящото ни настояще и бъдеще. Хората инстинктивно знаят, че развитието няма да се случи в рамките на техния живот и си задават въпроса „Аз защо живях?“ Най-голямата драма за възрастните хора е, че те създадоха една държава-образец. България беше 28-ма страна по индекс на човешко развитие в света, с развити индустриални отрасли. Ние изпуснахме една страна, която беше в епицентъра на висшите световни постижения“, каза политологът.

Той се спря върху постиженията на социалистическа България, която бе влязла в четвъртата технологична фаза на развитие на света. Само за 25 години държавата изградила всички основи на индустрията и създала образователната канава. „От една примитивна и изостанала страна, България изгради своите енергийна и комуникационна системи, масовизира образованието и създаде своята научно-техническа интелигенция, създаде всички основни отрасли на модерната индустрия и стана градска страна; бяха отворени лифтовете за социално движение на огромни маси от хора“, изтъкна социалният анализатор.

Три неща са необходими за преодоляването на кризата, според проф. Иво Христов – да има субект на стратегическо действие, който разбира драматизма на проблема; да е наясно и да изработи алтернативи, които да реализира.

„За 10 години в последното управление има главоломно сриване на всички нива. Ние се върнахме на нивото от началото на българския преход. Когато едно малцинство е взело шансовете за социална реализация на едно мнозинство, тогава приказките за демокрация стават смешни. Затова живеем в страна на два стандарта – европредседателски и за вътрешна употреба“, обощи проф.Христов.

Пред публиката той очерта възможните геополитически сценарии за България, като един от тях е да станем страна, лишена от властнически структури, зона между Турция и Европа.

Вторият сценарий е да станем  страна с подменено население, чиято територия е важна, защото се намира на геостратегическо място, който проф. Иво Христов очерта.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ЗА ДА СПРЕМ ЗАЛИЧАВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ПОВЕДЕ ХОРОТО !ЗАЩО НИТО ЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ И НИТО ЕДНА НЕ ПРАВИТЕЛСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ НЕ ПОВЕДЕ НАРОДА !ХОРАТА СА УМОРЕНИ И ОБЕЗВЕРЕНИ !ПО МЕСТА ГЕРБ НИ МАЧКАТ СЪСИПВАТ БИЗНЕСА НА ХОРА КОИТО НЕ ИМ СЕ ОТЧИТАТ !ТЕ СА МАФИОТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ И АКО НЕСЕ ОТКЪСНЕ ГЛАВАТА НА ЛАМЯТА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*