Цветан Цветанов: БСП правят живота в България ТЯГОСТЕН! Докато ние от ГЕРБ Модернизираме страната, Нинова и Президента ни гонят за някакви УМРЕЛИ ЖИВОТНИ! Виж Тук:

„За цялостното тягостно състояние в обществото вината е предимно на БСП“, изцепи се Цветан Цветанов в свое интервю. Без да му мигне окото, физкултурник № 1 на републиката хвърли цялата вина за отчаянието на народа върху социалистите. „БСП не са градивна опозиция, а с действията и приказките си подкопават усилията на ГЕРБ да модернизира страната“, добави още той.

Цветанов обвини БСП и за това, че именно те организирали протестите на животновъдите в Странджа, за да дестабилизират правителството: „Няма как да не се усъмним, че подобни инциденти са инициирани точно от тях“, заяви той.

Припомняме, че преди  дни „тараните“ на ГЕРБ Антон Тодоров и Тома Биков най-официално обвиниха Корнелия Нинова и президента Румен Радев, че предизвикали протестите на животновъдите. И дори ги заплашиха с прокурор!

Шокираща е наглостта, с която ГЕРБ всеки път прехвърлят вината за проваленото си крадливо и некадърно управление върху някой друг – в случая върху БСП. Не стига, че излъгаха и засегнатите стопани, и обществото, че имало някаква въображаема чума по козите и овцете. Не стига, че избиха хиляди животинки без дори да дочакат фалшифицираните поръчкови проби… Не стига, че после се доказа, че дори да е имало чума, не е било необходимо животните да се избиват…

… Ами накрая използваха акцията с умъртвяването на добитъка като кърваво наказание срещу разбунтувалите се животновъди.

Евтаназирано беше и здравото стадо на баба Дора от Шарково – без дори да вземат втора проба от козите й. Без да открият дори едно болно животно в стадото й! Самият земеделски министър Порожанов призна два дена по- рано, че няма болни животни в стадото на баба Дора.

Съседи на възрастната жена разказаха, че се молела на колене да не убиват животните й. И накрая колабирала. Извикали линейка да я спасят. И започнали да колят добитъка й.

ГЕРБ се заинатиха да покажат на цяла България, че всеки протест срещу мафиотската им колониална власт се наказва и те няма да се поколебаят да смачкат брутално всеки подобен „инцидент“, както се изрази Цветанов. Да, те могат да се саморазправят с всеки – както с баба Дора и стотиците протестиращи с нея фермери, така и с всеки гражданин на тази държава.

И такива ще останат в народното съзнание: Като оскотял башибозук, който с голи ножове пори животински търбуси, за да превърне справедливия бунт на животновъдите в кървава баня. Напомня ли ви за самозабравилите се фашисти от романа „Хоро“ на А. Страшимиров?!?

Уважаеми читатели, ние имаме новина за вас: Имаме си фашистко правителство! Не, ли?

Това била единствената възможност, оправдаха се от ГЕРБ. В България имало 1,3 млн. овце и кози, а от тях те били изклали „само“ 4500, съобщи Цветан Цветанов, с надеждата да ни внуши, че не се е случило нищо фатално, че да колиш здрави стада си е в реда на нещата…

Управлението на ГЕРБ придобива онази уродливост, циничност и безчовечност, характерни за всяка фашистка диктатура. Какво значение имат някакви си изклани животни – болни, здрави, все едно. Единствено важно е да се изпълни мъглявата директива на ЕС. Какво значение имат някакви си душевно сринати и финансово разорени фермери – ще им подхвърлим някакви пари, колкото за хляба.

На баба Дора, понеже стана известна и боде очи- властта обеща 100 нови кози. Старицата обаче отказа. Свръхцинично е да изколиш без причина млеконадойни животинки, към които стопаните са се превързали, гледат ги както се гледат деца… и им дават имена. И след като им ги убиеш – да им предложиш някакви други – чужди. Ако една майка загуби децата си, дали ще се почувства по-добре, когато „добрата“ държава й подари нови?

Между другото, ЕС обяви, че ще възстанови на българската държава 75% от обезщетенията за избитите животни. В момента държавата плаща по 190 лева за убита коза или овца. А колко ли ще получат БАХБ за избитите 4500 глави добитък. Отговорът е: Колкото избити животни отчетат пред Брюксел! Защото животновъдите са категорични, че измишльотината с чумата е поредната далавера на ГЕРБ, от която няколко души ще станат приказно богати на техен гръб.

Факт е, че и към момента, в който пиша тези редове, в България все още няма нито едно умряло от чума добиче – а вече изминаха  повече от 30 дни от обявяването й. И това при положение, че заболяването е с 95% смъртност. Не стана ясно и как въобще болестта е влязла в страната ни. В доклад на Министерство на земеделието от 4 юли пише, че през 2018 г. в Турция няма регистрирани огнища. Освен това, там животните не се убиват, а се ваксинират срещу болестта.

Нито шефът на БАБХ Дамян Илиев, нито земеделският министър Порожанов представиха поне един документ, поне едно доказателство, черно на бяло, че в България върлува чума и че единственият изход е евтаназирането на животни, независимо дали са болни или здрави.

Ето затова избухнаха т. нар. „инциденти“, както Цветан Цветанов определи справедливия протест на животновъдите. Заради тежкото усещане у хората за поредна жестока измама, заради безразборното разоряване на частни фермери, заради безскрупулното унищожаване на стопанствата им и бруталното разбиване на човешки съдби. Не знаем къде са видимите, но ето ги НЕВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ от управлението на ГЕРБ!

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*