Президентът Радев НОКАУТИРА ГЕРБ с Ветото на Закона за Приватизацията! Ето Защо:

След като президентът Радев наложи вето върху гласувания преди дни от ГЕРБ Закон за приватизацията, който беше очевидно лобистки, в полза на крупните бизнесмени в държвата като Домусчиев и Пеевски, партията на Бойко Борисов подскочи като ощипана мома. Премиерът изведнъж се разшета и обяви, че неговите хора трябвало да наложат поправки в закона, който гласуваха само преди 5 дни.

Ето как от президенството  коментираха ситуацията:

„Целта на този карикатурен маньовър е да представи принципното вето на президента, което спира безобразието като обикновено съвпадение с височайшата воля на министър-председателя“, написа във „Фейсбук“ началникът на кабинета на президента Иво Христов по повод разпореждането на премиера да бъдат поправени гласуваните от мнозинството лобистки промени в закона за приватизацията.

„И Борисов върна промените „Домусчиев“, четем в сайтовете. Нима може подобна бутафория да се съобщава сериозно? Според българските медии „Борисов разпореди пълна проверка на сделката с ЧЕЗ“, „премиерът заповяда на министър Порожанов да спре чумата“, „нае китайския премиер за рекламен агент на България“, „изпрати по Ли Къцян цветя на Меркел“, а сега „върна промените „Домусчиев“. Което и да иска, не може да направи при гласуван и още непромулгиран закон. Особено арогантно е, когато собственото му мнозинство го е гласувало. Целта на този карикатурен маньовър е да представи принципното вето на президента, което спира безобразието, като обикновено съвпадение с височайшата воля на министър-председателя“.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*