ГЕРБ се готви да СДАДЕ Властта! Вижте Пъкления План на Борисов и Шайката:

Мандатите на правителствата на ГЕРБ стават все по- кратки. Първият кабинет издържа три години и половина. Кабинетът „Борисов- 2“ в мафиотска завера с Реформаторския блок, изкара две години. А настоящето трето правителство на ГЕРБ, в коалиция с „Обединените патриоти“, което е на власт от май 2017 г., ще се саморазпусне съвсем скоро.

Коалицията между ГЕРБ и менте- патриотите изглеждаше стабилна. Не я сринаха страховитите корупционни скандали, на които обикновено правителство не би издържало. Освен ако не е закриляно от ЦРУ. Издържа на протестите на майките на деца с увреждания. Устискаха и на фермерските бунтове заради фалшивата чума и последвалото безразборно избиване на здрави стада…

Тези и още една дозина скандали силно разтърсиха, но така и не успяха да бутнат управляващата коалиция. Онова, което обаче е на път да събори ГЕРБ от властта са споровете кой за кого лобира. Именно за любовта на олигарсите, ГЕРБ и Патриотите така и не успяха да се разберат. Вместо да се карат как и откъде на вземат пари за хората с увреждания, за по- високи пенсии и заплати, за животновъдите, за пропадналата медицинска система… Вместо разпалено да спорят как да вдигнат стандарта на живот в България, ябълка на раздора между управленците стана кой как по-пълноценно да лобира в полза на олигархията- своя и чужда.

Всичко започна преди седмица, когато управляващото мнозинство – ГЕРБ, АТАКА, ВМРО, „Воля“ на Марешки и ДПС, одобриха промени в Закона за приватизацията. С които промени държавата опрощава десетки милиони левове неустойки на фирми за това че не са изпълнили следприватизационните си договори.

И… о, изненада! Най-печеливши от този нов закон се оказаха „Български черноморски флот“ на олигарха Кирил Домусчиев, който до края на годината трябваше да плати 58 млн. лева. А сега си ги спестява. Сред останалите печеливши са Делян Пеевски с „Булгартабак“ и „Ню Бояна Филмс, които наскоро купиха част от медиите на Пеевски.

Още в деня на гласуването, най-изненадващо Валери Симеонов избухна срещу коалиционните си партньори, като ги обвини, че прокарват лобистки закон, за да спасят бизнеса на Кирим Домусчиев.

На 20.07. президентът Румен Радев наложи вето на закона. Това осветли нещата, истината лъсна… и настана невиждан цирк! ГЕРБ си посипаха главите с пепел, че гласували закона. А Цветан Цветанов се принуди лично да заяви, че партията му подкрепя ветото на Президента! Но все пак подметна, че явно Радев има „къртица“ в правителството, защото още преди ветото му, Борисов разпоредил на правителствено заседание законът да бъде преработен.

Въпросното заседание на кабинета обаче е с дата 23.07., т.е., три дни след като Радев наложи въпросното вето.

За капак, напрежението между Валери Симеонов и Волен Сидеров ескалира. Но… някак театрално. Двамата си заразменяха взаимни обвинения в лобизъм. Сидеров дори цъфна на днешното правителствено заседание и поиска от Борисов да отстрани Валери Симеонов от поста вицепремиер. Страхотно шоу, на което ГЕРБ нескрито се подсмихвали… докато Симеонов и Сидеров се карали насред Министерски съвет.

Чудесен цирков номер на патриотите да разсеят вниманието и от скандала с африканската чума, и от скандалния лобизъм на управлението им. Но дори правителството да подаде оставка наесен и да свикат нови избори, ГЕРБ ще хвърлят вината върху неуспешното си управление именно върху „Обединените потриоти“.

Ще се измъкнат и за „Кумгейт“ с родата на Делян Добрев, и за сделката на Гинка Върбакова с ЧЕЗ, и за скандала с чумата в Странджа, и за скандала с оградата по турската граница … за всичко! Борисов пак ще излезе чист като момина сълза. Ще има отново оправдание защо живеем все по- зле. Универсалният гербаджийски отговор е: Защото на Борисов му пречат да си върши работата. Тазигодина в ролята на „пречилото“ са Патриотите.

ГЕРБ упорито работят за разграждане на българската държавност в изпълнение на неолибералните директиви на западните им господари. И визпълнението на тази заповед са се разпищолили до такава крайност, че вече дори не крият, че не им пука за населението, което все още живее тук.

„Да ми се махат от главата“, презрително се изцепи премиерът Борисов към протестиращите майки на деца с увреждания. И това отношение е към всички – и протестиращи, и непротестиращи. Важно им е само да грабят с пълни шепи. И сегиз –тогиз си изръмжават един на друг, като крастави псета в спор за някой по- тлъст кокал.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*