На Делян Добрев му се стъжни! Елена Йончева му РАЗКАЗА ИГРАТА! Ето какво се случи:

Документите за „Кумгейт“ са вече в спецпрокуратурата. Това каза пред журналисти депутатът Елена Йончева. Тя припомни, че в края на 2017 година са изпратили документи в прокуратурата по така наречения скандал „Кумгейт“.

„Днес получихме писмо от прокуратурата за това, че преписката се дава на специализираната прокуратура“, обяви Йончева. По думите ѝ въпросните документи съдържат обосновани съмнения, че в Община Хасково са се извършвали престъпления, извършвана от група, усвоявала обществени поръчки – така наречената група „dream team“.

Йончева уточни, че става дума за едно голямо съмнение за престъпление. По думите й фактът, че са изпратени в спецпрокуратурата означава, че ще има разследване въз основа на констатираните нередности.

Аферата „Кумгейт“ нашумя през есента на м.г. Става дума за роднински и приятелски назначения в община Хасково на хора от семейството на Делян Добрев, както и за усвояване на милиони евро по програмата за саниране. Център на скандала бе депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, избран от Хасково. Заради атаката на опозицията Добрев хвърли оставка, но мнозинството от парламента, водено от ГЕРБ отказа да я приеме. И той остана в Народното събрание, като по този начин депутатският му имунитет го пази от съдебно преследване.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*