Богомил Бонев РАЗМАЗА ГЕРБ заради Истанбулската конвенция! Вижте как ги НАРЕДИ:

След като в началото на годината ГЕРБ се опитаха СИЛОВО да прокарат Истанбулската конвенция, сега, след като Конституционния съд я отхвърли, обърнаха палачинката.

Помните ли как от сутрин до вечер се редуваха ту правосъдния министър Цецка Цачева, ту външния министър Надежда Захариева да ни обясняват, че нямаме друг избор, освен да ратифицираме конвенцията. Всички в ЕС вече го били направили.

Но най- големият поборник за правата на джендърите беше не друг, а… Цветан Цветанов.

Заради обществения натиск, както и на опозицията от БСП обаче, ГЕРБ ги хвана шубето, че наложат ли насилствено конвенцията, много бързо ще паднат от власт. Затова оттеглиха документа и се обърнаха към Конституционния съд за тълкуване.

Междувременно, Корнелия Нинова изнесе страхотна битка на гърба си с европейската партия ПЕС, за да даде съгласието си за конвенцията. От ПЕС дори заплашиха БСП с изключване! Но дори тогава Нинова не промени мнението си. В крайна сметка, малко преди решението на КС, европейската партия на социалистите прие позицията на БСП.

И след като Конституционния съд отхвърли конвенцията – ето как се извъртяха от ГЕРБ! Страхотен коментар на бившия вътрешен министър Богомил Бонев: 

„Един млад герберски плъх обяснява пред журналисти, че ГЕРБ първи и единствени сезирали КС за Истанбулската конвенция. Заслуги си приписват. 

А чие правителство подписа конвенцията и чие правителство я прие, кой я прати за ратификация. Какво беше становището на министъра на правосъдието и министъра на външните работи?!

Какво гъгнеше и Цветанов през цялото време.

Богомил Бонев“

Pazel.eu

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*