Татяна Дончева: Брюксел държи на власт ГЕРБ! Изборите са безсмислени! Ето какъв е единственият шанс за промяна:

Истински промени в България вече не могат да се направят чрез избори. Това коментира пред БНР председателят на партия „Движение 21“ Татяна Дончева.

„Съществува иновативен механизъм, чрез който всеки, който не се вписва в генералната глобалистка линия, контролирана от световното неолиберално задкулисие, много лесно бива изтласкван на безопасно разстояние от властта. И така е във всички колонии на САЩ. Така че, преди следващите избори, ние, българите, трябва да поработим върху няколко неща:

Първо, хората трябва да бъдат подготвени, че изборите няма да доведат до каквато и да е промяна. ГЕРБ и малките десни партии, като най-отявлени проводници и гаранти на западния колониален интерес у нас, трябва да бъдат предварително разклатени. И то разклатени въпреки Европа. /…/ За целта ние трябва да се постараем да комбинираме усилията на много широк кръг от хора. Знайте, че без улична революция и натиска на тълпите, в България вече нищо не може да се постигне“, каза тя.

„Проблемът вече не е в правенето или неправенето на реформи, защото е сгрешен самия модел. Да не говорим, че и провеждането на реформи не е по силите на ГЕРБ“, категорична е Дончева и обясни: „Проблемът е банален, но всеобхватен. Институционалната криза се проявява в това, че в държавната администрация се създават структури, които никой не знае за какво са. Така е във всички министерства, във всички агенции…

ГЕРБ напълниха тия институции с неграмотни и недоучени некадърници. Хората с познания и умения са натикани в ъгъла като партийно неудобни или недостатъчно активни и същите предпочитат да си траят. Импровизира се във всички области. Драмата е, че неграмотни хора не могат от импровизация да родят рутинна ежедневна правилна дейност на тези институции. Какви реформи?“.

Според Дончева Европа в лицето на най-ярките си представители в момента – Макрон, Меркел, Юнкер… до един назначени от Глобалната олигархия, крепят статуквото в България. И го крепят със зъби и нокти. Тя е категорична, че Европейския съюз не иска от нас никакви реформи:

„Западните държави и САЩ имат сметка България да е в насипното състояние, в което е в момента. Ако ЕС искаше от нас реформи и недоволстваше, че оголваме фланга му, той много отдавна щеше да помогне да се реши проблема. Напротив – Европа крепи колониалното си статукво у нас с цената на всичко. И не просто го крепи, ами даже и го финансира – чрез различни бутафорни европейски програми и чрез вериги от НПО-та.

Единственото, което занимава тези хора, е колко пари ще спечелят от нас и какви още финансови врътки да направят. Те нас ни презират и ни броят за циганите на Европа, с които не искат да седят на една маса“.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

 1. НАПЪЛНО ВЯРНО. Винаги много ми харесва и винаги с интерес я гледам, когато е по телевизията.

 2. Интересно. Харесвам изказванията на Дончева и се питам ако и се получи да поведе България дали ще има смелостта.

 3. Ех, стигна до някакво прозрение, но продължаваш да манипулираш хората и то по престъпен начин. Добре, да приемем, че започнат такива „революционни“ промени чрез улицата, какво ще се получи. Та нима не знаете, че всички политически и обществени формирования са под контрола на „тайните“ структури, които са „опасали“ целият ни обществено-политически живот. Какво искате, да градите фалшив личен имидж върху невинно пролятата българска кръв, ли? За пореден път Ви питам, толкова ли е трудно да се разбере, че трябва да се започне от – НЕОТМЕННАТА, ЕЖЕДНЕВНА РАБОТА ЗА ОСЪЗНАВАНЕ ОТ НАРОДА, ЧЕ СПАСЕНИЕТО НИ Е В НЕ ИЗБИРАНЕТО НА “ ЗАВИСИМИ“ ХОРА, ЧЛЕНУВАЩИ В “ ТАЙНИ“ СТРУКТУРИ И НПО-финансирани от тях, както в политическите, така и в държавните структури.Може би „мултигрупското“ Ви минало Ви пречи да осъзнаете тези елементарни правила и с подобаващият Ви план и активност, да започнете да работите за осъществяването му

 4. Знайте, че без улична революция и натиска на тълпите, в България вече нищо не може да се постигне“, каза тя…….

  Хората ,не са тълпа!!!! Или и Вие Дончева,като Англо-американската неолиберална върхушка,презирате съгражданите си. Не са ли 30г.,прекалено дълък срок,да осъзнаете,че хората са тези,които могат да променят статуквото,това и на децата отдавна е ясно.Апропо,та Вие сте част от него,не Ви ли е меко казано неловко,народа право е казал-нов бардак със стари………,се не преви,Е вие си знаете!

 5. Браво Танче! Точно в десятката! Затова Британия напуща съюза. Погледнете как я третират от ЕС – по няколко пръта във всяко колело. И с България ще постъпят така. ЕС е вреден формат – трябва да се ликвидира!

 6. АЗ ЛИЧНО Я ХАРЕСВАМ КАК ГОВОРИ С ЕДИН ЛЕКО ПРОСТОВАТО-ЖАРГОНЕН ЕЗИК, НО ВСЕ ПАК ДОСТЪПЕН И РАЗБИРАЕМ ЗА ХОРАТА. ИМА ПОЗНАНИЯ И РАЗБИРАНЕ ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ НАГЛАСИ И НАТРОЙКИ,ЗА ПОДМОЛНИТЕ И ЛИЦЕМЕРНИ ОТНОШЕНИЯ В ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СРЕДИ, ЗА ЦЕЛИТЕ И СРЕДСТВАТА ЗА ПОСТИГАНЕ НА РЕЗУЛТАТИ В СЛЕДСТВИЕ НА СВЕТОВНИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ШАХ МАТ.

 7. Абсолютно вярно е заключението на Дончева, че държавните ни институции са пълни с некомпетентници, верни на партията (управляващата). И министрите им са такива – образователният оня ден, в 7-8 минутно интервю по Националното радио за пренаписването на учебниците по история, 5 пъти (!) повтори „цивилизационен избор” и 3 пъти как това „да се случи” (веднъж дори, че „трябва да се случи”, което е логически „нон-сенс” – нещо случайно няма как да „трябва” да се осъществи?!). Изпълнено с клишета изказване, поради което и крайно неубедително. Е, когато образователният министър не може да се изказва, тогава кой може?
  И не са им само приказките глупави, клиширани и лишени от смисъл, но което е по-лошо – и действията им…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*