Президентът Румен Радев заби МОЩЕН Шамар на РУСОФОБИТЕ! Ето какво се случи:

„Връзките между нашите народи са живи, особено на чисто човешко, емоционално, културно и религиозно равнище. Но в политически и икономически план тези отношения бяха подкопани по времето на прехода. Мисля, че нашите връзки трябва да се развиват, да се придвижват напред“, каза Радев.

По думите на българския държавен глава „еврофилията не означава русофобия“. Той отбеляза, че „опитите за политическа изолация на Русия не носят изгоди за нито една от страните“.

По повод предстоящата 140-годишнина от подписването на Санстефанския мирен договор Радев каза, че договорът е „възкресил България“ в границите, за които са мечтали възрожденците.
Той добави, че Берлинският договор и „целият 20-и век“ са изменили границите на Балканите и сега много хора с българско самосъзнание живеят извън пределите на своята родина.

„За тези 140 години имаше немалко опити опити за ревизиране на историята, вкл. и през последното десетилетие, но безспорен факт в тази история, най-важният за нас, е българското Освобождение, което още повече заздрави връзките между нашите два народа“, констатира президентът на България.

Той напомни, че България е дала на славянските народи писменост и се гордее с това свое постижение. Според него най-силните връзки между българския и руския народ са духовните и затова „те ще преживеят всяка политическа зима“.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*