Велизар Енчев: Защо Бойко Борисов НЕ ПОСМЯ да нарече Илинденското въстание БЪЛГАРСКО? Разбиващ Коментар:

По евростандартите Илиндеско- Преображенското въстание вече е джендърбунт: премиерите Борисов и Заев свенливо честваха Илинден, без да споменат националността и на въстаниците, и на поробителите. 

2 август, Лето 2018-о, наистина ще остане в историята. Ще остане не като 115-та годишнина на Илинденско-Преображенската епопея на поробените българи в Македония и Одринска Тракия, а като първото честване, на което никой не се осмели да изрече националността както на въстаниците, така и на поробителите.

Че македонският премиер не нарече въстаниците българи, е донякъде разбираемо. В Скопие му се пече референдумско яйце, което може скоропостижно да го прати в глуха опозиция. Но не ги нарече и македонци и нека приемем това като победа над снишилия се македонизъм, готов заради членство в НАТО временно да си затвори устата.

Но че българският премиер не посмя да нарече въстанието българско, това е скандално. Ясно е защо Борисов играе по нотите на Скопие и защо позорно предъвка българската история като слаб ученик: Защото точно преди година подписа капитулантски договор, с който призна и македонска нация, и македонски език, и македонска история – и трите родени в лабораторията на Коминтерна през 1936-а и наложени от Сталин, Тито и Димитров след Втората световна война.

Борисов не само подписа договор, поругаващ паметта на поколения мъченици за свободата на Македония. Той наивно се съгласи със създаването на българо-македонска комисия за промяна на учебниците по история в средното и висшето образование в Република Македония.

Наивността му граничи с уникална глупост. Защото от македонска страна членове на комисията са трима историци, собственоръчно написали в същите учебници, че българите са монголско-татарско племе, че цар Самуил е македонски цар, че Братя Миладинови са написали “Македонски народни песни”, а Гоце Делчев е чистокръвен македонец, признат за такъв и от отечественофронтовска България и затова българите предали костите му на Скопие…

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Eнчев, винаги съм харесвала Вашите коментарии!Подкрепям Ви!Този премиер ще ни вкара в приключение- днес го слушах, как „БЕЛЕНЕ“, който ТОЙ наричаше гьол, ненужно от икономическа гледна точка творение, как имаме достатъчно енергия и изведнъж- колко ще е небходимо след

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*