Президентът Радев МАЧКА СТАТУКВОТО! Вижте поредната му ПОБЕДА:

73 на сто от пълнолетните българи одобряват призива на лидера на БСП Корнелия Нинова за по-активно участие на държавата в икономиката на страната, докато само 21 процента са против. Това показват данните от национално представително проучване на „Галъп Интернешънъл” сред 800 души между 30 юли и 1 август, съобщава бТВ.

Като добри ходове се посочват още ветото на президента Румен Радев върху критикуваните като лобистки промени в приватизационния закон (75 процента одобрение) и спирането на сделката за ЧЕЗ (64 на сто).

Далеч по-смесени са чувствата относно по-високия акциз на бездимните цигари (едва 45 на сто одобряват, докато 47 процента не одобряват).

„Явно е, че българите очакват далеч по-убедителна работа от страна на органите на властта и поощряват решителната намеса на държавата, но без да губят ориентир за това, кои са областите, където държавата трябва да се намеси, и кои – не. Отстояването на националния и обществен интерес се подкрепя, но не и излишните регулации и тежести”, коментира авторите на проучването на „Галъп Интернешънъл”.

Те откриват и „сериозен проблем с доверието към всяка публична информация у нас”. Цели 48 на сто от запитаните не вярват, че в Странджа има чума, а 68 процента смятат, че властите като цяло не са си свършили добре работата във връзка с епидемията по животните. 34 на сто смятат, че са срещали фалшиви новини през последната седмица.

Социалните протести през последните седмици за близо 70 на сто от запитаните са заради реални проблеми, а само 8 процента виждат политически амбиции зад тях.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*