Взривяващ коментар на доц. Атанас Семов: България е умираща държава! Борисов да се маха!

„Един наглед разпадащ се съюз беше ръководен от една невидимо умираща държава. На европейската сцена се справихме нелошо, но вътре проблемите са драматични. Тъжният извод е, че направихме едно успешно председателство на фона на едно неуспешно членство. Няма нито една значима тенденция в развитието на България в тия 30 години фалшива демокрация”, коментира той.

“ Приличаме на БДЖ, на вагони за скрап. Направихме успешно председателство на фона на неуспешно членство в ЕС. Превърнали сме лекарите в чиновници, администрацията ни е раздута, има съдилища, които създават мрежа на феодализъм. Пред правителството има две възможности – или да хваща ножа и да реже дълбоко, или да хваща пътя“, каза още Семов.

„Нямам предвид да се режат глави, а структури в държавата, защото това са тумори. Имаме 260 общини, 30 области с 6 млн. народ, куп агенции, които пречат на бизнеса. Властта, както е изградена върху тази конституция, предлазполага към корупция. нека да се каже истината за БДЖ, които са недъгава структура. Българското образование не дава образование. В университетът идват деца, за които духовният мир е чалгата. Смяната на министрите е като смяната на футболистите. Трябва да знаеш какво правиш на терена. Ние сме като Самуиловите войници – на 100 нещастници има един, който вижда. Василий II Българоубиец не е в чужбина. Това сме ние, българите“, коментира Атанас Семов.

„Не получихме потвърждение, че сме сериозна икономика с покана за еврозоната, не получихме потвърждение за това, че сме сериозна държава с покана за Шенген”.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*