Вижте как се Оправдаха за НЕЗАКОННОТО КЪРВАВО КЛАНЕ! Земеделското министерство СЧУПИ ТЪПОМЕРА!

„Директорът на БАБХ Дамян Илиев еднолично е решил да се избият домашните животни в Странджа и Ямболско. Министърът на земеделието Румен Порожанов не бил уведомен“, коментира в интервю зам.- министърът на земеделието Цветан Димитров.

„На нито едно място в докладите на българските и европейските институции не се препоръчва масовото умъртвяване на добитъка“, призна зам.- министър Димитров. Следкоето обаче същия добави, че подкрепял палачът на десетки хиляди овчици и козлета Дамян Илиев. Решението му било правилно.

Директорът на БАХБ изяви готовност да си хвърли оставката на мига, стига министър Порожанов да му я поиска. Което очевидно означава, че Дамян Илиев е на пряко подчинение на министъра на земеделието и горите. И следователно твърдението, че Порожанов не е знаел за заповедта, издадена от шефа на БАХБ е поредната нагла гербаджийска лъжа.
Министърът на земеделието така и не поиска оставката на подчинения си Дамян Илиев.

От своя страна, Румен Порожанов също заяви готовност да напусне поста си, ако премиерът Борисов поиска това от него. Но министър- председателят се е скатал и май въобще не е в страната. Преди дни му се роди второ внуче и изглежда е отпрашил за Америка. Ден преди раждането на внучето, Борисов разпореди да се създаде щаб за справяне с чумата по животните. И изчезна. А от тогава от него ни вопъл, ни стон по скандала, който тресе държавата.

И така, Румен Порожанов и Дамян Илиев го играят доброто и лошото ченге. За да се спасят от инфекцията с разкритата далавера… в която участват и двамата. Сега някой от двама им може и да се раздели с поста си, но със сигурност ще е добре обезпечен от аферата с избиването на хиляди глави добитък. Избиване – със сигурност наредено от някоя от глобалните западни животновъдни корпорации.

А ето и кървавата гербаджийска далавера в нейната хронологична последователност:

На 25 юни директорът на БАБХ Дамян Илиев издава заповед за евтаназирането на всички домашни животни в Странджа и Ямболско заради плъзнала чумна епидемия.

На 4 юли излиза научно становище, изготвено от Центъра по оценка на риска към Министерство на земеделието и горите. В документа изрично пише, че случаите от село Кости, Странджанско и село Воден, Ямболско, не са свързани. Аутопсията на избитите животни не показва анатомични изменения, характерни за чумата по дребните преживни. Посочват се също и редица доказателства, от които става ясно, че изобщо не става въпрос за посоченото заболяване. Затова специалистите препоръчват още изследвания.

Но през това време на изтреблението на животните вече е даден ход. 

И най- важното… (цитираме дословно от научното становище): „Правят впечатление необяснимо тежките рестриктивни мерки- крайни и неадекватни за това заболяване ограничителни, наложени от Европейската Комисия, които засягат цяла Ямболска област“.

Факт е, че след намесата на лидерката на БСП Корнелия Нинова, която отиде на място в село Шарково, кървавата касапница спря. На място все още са депутатите на левицата от региона. Нинова е категорична, че действията на правителството са не просто незаконни, а направо престъпни, защото в становището на Министерството изрично пише, че не става въпрос за чума.

Към днешна дата министърът на земеделието Порожанов все още не може да каже откъде е дошъл кьор-фишекът с чумата. В научното становище на управляваното от него министерство, изрично пише, че“ През 2018 не са регистрирани огнища на чума в Турция„.

Турскоговорящи фермери от Ямболско потвърждават, че в турските медии не се споменава нищо за чума по дребните преживни.

Според животновъдите от Странджа, където е имало няколко болни животни, макар и неясно от каква болест, заразите се разнасят от мигрантите, които почти ежедневно преминават от Турция в България. В научното становище на Министерство на земеделието е цитиран случай от фермата в село Кости, където са регистрирани първите болни животни. Собственикът разказва, че дни преди няколко от животните му да се разболеят, открил шише от минерална вода с чуждестранен етикет на арабски в обора си, както и следи от хора. Фермерът потвърждава, че през границата постоянно минават пълчища мигранти. Потвърждават го и други негови колеги от региона.

Едно е ясно: И този път оставки няма да има. Благодарение на придворните си медии, ГЕРБ покриват всеки скандал, гешефт и кражба. Защото Оставка, дори на зам. министър, би означавала, че признават вина. Но въпреки че ТЕ отричат – НИЕ ЗНАЕМ ВСИЧКО! И някой ден то ще се стовари отгоре им… и ще ги затрупа като каменна лавина! Скоро!

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ХА-ХА-ХА…
    .
    Приятели,
    .
    – И как така…, само в 7 села…, но на 100 км едно от друго…, и само в триъгълника Елхово-Грудово-Звездец … (Където има изградена инфраструктура за 100 000-на българска армия, и където Боко и Меркел ще настаняват 100 000 терористи изгонени от Европата…)…, едновременно, възниква едно и също заболяване, което… „…ЕВРОПЕЙСКАТА НАУКА И ПРАКТИКА не познава“…??? Та днес науката може да установи за всяка проба не само от коя държава, област или село е произлязла, но дори и ДНК на конкретното болно животно…
    (…но от къде в дебилите от ГЕРБ толкова много елементарни познания…)
    .

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*